Dags för åttondelsfinalen mellan Vegas och Minnesota att dra igång, och här har jag min idé klar.

Vegas slutade tvåa i divisionen då man spelade ihop 82 poäng, så grundserien var bra då man slogs mot Colorado om förstaplatsen.
Man vann den sista matchen med klara 0-6 mot San José i en match var man överlägsna, och skotten skrevs till 19-44.
Man vann även fyra av de fem sista matcherna så man kommer att komma in i slutspelet med bra självförtroende.

Man startar på hemmais i denna matchserie och där har man varit vassa under säsongen då man tex vann 21/28 matcher på hemmaplan, så man var visat sig vara svårslagna i T-Mobile Arena.
Man har även bra erfarenhet av just slutspelsmatcher då detta är fjärde raka slutspelet.

Kikar man på truppen så håller den en riktigt hög nivå då man har spelare som Stone, Marchessault, Smith, Karlsson och Theodore i laget, så spets finns det gott om.
Man har även en riktigt bra målvaktsuppsättning i Lehner och Fleury, och trots att man haft en del bekymmer med Minnesota under säsongen så tror jag att man öppnar med en seger här.
Saknas gör Reaves, Krebs och Nosek samtidigt som Pacioretty, Martinez och Tuch är tveksamma.

Minnesota slutade trea i divisionen och man var en klar positivt överraskning i grundserien.
Man har visat flera gånger under säsongen att man kan utmana de bästa lagen, och man går in som underdogs i slutspelet.
Kikar man på avslutningen på grundserien så var den dock inte särskilt bra då man bara vann en enda match på ordinarie tid de nio sista matcherna.
Den segern kom visserligen mot Vegas, men nu är det helt andra förutsättningar.

Man har en glödhet Kaprizov som i sin första säsong gjort hela 27+21 på 55 matcher, och med det leder han den interna poängligan, så snacka om genombrott.
I övrigt så har man spelare som Zuccarello, Fiala och Greenway, så det finns absolut kvalitet i laget även om man inte är i nivå som de bästa lagen.
Kollar man även på målvaktssidan så är man en bra bit ifrån Vegas då Kahkonen och Talbot inte alls håller samma nivå som Lehner och Fleury, och det är något som kan bli avgörande i matchserien.

Vegas är ett av ligans bästa lag och nu när det är slutspeletsdags så är känslan att man går ut och visar klass, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Fleury (Unconfirmed) - Talbot (Confirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip