Nattens enda match i NHL står Vegas och Minnesota för, och här bör hemmalaget ha bra chans att avancera till kvartsfinal.

Vegas kommer från en förlust i det senaste mötet där man hade chansen att ta sig vidare till kvartsfinal, men man fick se sig besegrade med 3-0 vilket betyder att man tappat 3-1 i matcher till 3-3, så nu gäller det att ta sig samman och visa vilken kapacitet man har i laget.
Gästernas målvakt Talbot har varit väldigt bra i de två senaste matcherna, och här krävs det att man sätter ännu mer press mot kassen, något man också lär göra.

Kikar man på truppen så har man ett av seriens bästa lag då spelare som Stone, Marchessault, Smith, Karlsson och Theodore finns i laget.
Man har även två väldigt bra målvakter i Fleury och Lehner, så laget är riktigt starkt, och skulle man åka ur här så är det en klar missräkning.

Här får man nu spela på hemmais och det ser jag som en fördel då man bland annat vann 21/28 matcher under grundserien.
Nu mot Minnesota så har man dock endast vunnit en av de tre hemmamatcherna man spelat, men då förlorade man den senaste hemmamatchen med 2-4 trots ett skottövertag på 40-14, och här lär man vara klart hetare i avslutningslägena.
Saknas gör Krebs, Reaves och McNabb samtidigt som Nosek och Pacioretty är tveksamma.

Minnesota har gjort en fin säsong då man bland annat slutade trea i divisionen, och nu har man tagit denna matchserie mot starka Vegas till en sjunde och avgörande match.
Målvakten Talbot har växt ut till en jätte för laget då han senast höll nollan. Innan dess gjorde han även en kanoninsats då man vann med 2-4 i en match man spelmässigt var det klart svagare laget, men man lyckades vinna trots att Vegas vann skotten med klara 40-14.

I truppen har man intressanta spelare som Zucarello, Fiala och Kaprizov för att nämna några. Jämför man trupperna så har man dock inte alls samma kvalitet i laget som hemmalaget, och nu när det är en helt avgörande match så tror jag att man får det alldeles för tufft.
Saknas gör Johansson samtidigt som Soucy och Eriksson är tveksamma.

Vegas har revansch att utkräva efter två raka förluster och här lär man sätta klart mer tryck mot kassen för att göra det svårt för en Talbot som varit riktigt bra på slutet, och då tror jag att gästerna får en hel del bekymmer, vilket gör att jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Lehner (Unconfirmed) - Talbot (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT




This is the stats tab
This is the post tip