Vegas och Montreal ska göra upp i en matchserie för att utse vilket lag som tar sig till Stanley Cup-final, och här tycker jag Vegas bör ha chans att koppla grepp direkt.

Vegas har gjort en väldigt stark säsong hittills då man bland annat slutade tvåa i grundserien.
I åttondelsfinalen slog man ut Minnesota med 4-3 i matcher, och det krävdes således en avgörande game 7 för att utse en vinnare.
I den matchen var man dock klart bättre än Minnesota, och man klev fram när det gällde som mest.

Därefter väntade blytungt motstånd i Colorado, och det började också dåligt då man hamnade i ett 0-2 underläge i matchserien.
Man visade dock upp en oerhörd styrka då man efter den går ut och vinner fyra raka matcher, och en stor anledning till att man vände på matchserien var att man lyckades ta bort Colorados stjärnor i flera av matcherna.

Kikar man på laget så ser man oerhört vassa ut då man har spets i spelare som Karlsson, Marchessault, Stone och Pacioretty.
I laget finns också en väldigt bra bredd då man på något sätt inte är beroende av sina toppspelare, och det är en stor fördel att ha samtidigt som man även är ruskigt starka på målvaktssidan.
Nu är det hemmaplan som gäller och under slutspelet har det blivit fem segrar av sju möjliga på hemmais, vilket är ett starkt facit, och här tror jag att man visar sig starkast.
Saknas gör Nosek och Krebs.

Montreal har varit en riktigt stor överraskning hittills, och det är väldigt starkt att ha tagit sig hela vägen hit.
I åttondelsfinalen slog man ut ett av ligans bästa lag Toronto med 4-3 i matcher, men det satt hårt inne då man låg under med 1-3, så det var starkt gjort även om Toronto givetvis inte ska tappa den ledningen.

Nu senast mot Winnipeg så tog man sig vidare efter att man vunnit med 4-0 i matcher, men då ska man också tänka på att Winnipeg inte alls håller samma nivå som Vegas samtidigt som de också fick sin stjärna Scheifele avstängd, så det är helt andra förutsättningar här.

Positivt för laget är att Price ser riktigt bra ut i kassen, och ska man ha en chans att kunna matcha Vegas så gäller det att han fortsätter hålla samma nivå även här.
I övrigt så håller truppen en bra nivå med spelare som Toffoli, Suzuki och Gallagher för att nämna några, men man är ändå en bra bit ifrån Vegas nivå.
Saknas gör Merrill och Drouin samtidigt som Petry, Evans och Tatar är tveksamma.

Montreal har gjort det bra hittills då man slagit ut Toronto och Winnipeg på vägen hit, men nu ställs man mot ett av ligans absolut bästa lag och känslan är att man får det väldigt svårt här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Fleury (Unconfirmed) - Price (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip