Vegas Golden Knights - San Jose Sharks

Goalies: Fleury (probable) vs Jones (probable)

Då är vi färdiga med första rundan av Stanley Cup slutspelet och det blev alltså Vegas, Sharks, Preds, Jets som gick vidare från Western Conference och Pens, Caps, Tampa och Bruins som gick vidare från Eastern Conference. I natt drar andra omgången igång och jag tycker jag hittat ett bra spel i matchen mellan Vegas och San Jose!

Vegas Golden Knights saga verkar aldrig ta slut och efter att man överraskat alla i grundserien var frågan om man skulle kunna fortsätta leverera i slutspel där allt press är på ett helt annat sätt. Jag tyckte personligen att Los Angeles Kings var ett lag som skulle bli problem för Vegas på grund av deras vinnarkultur och rutinerade spelare, men Vegas höll inte riktigt med. Istället visade man upp en helt annan sida under slutspelet med grymt bra försvarspel, och inte minst målvaktsspel. Marc Andre Fleury var den stora skillnaden i matchserien och släppte endast in 3 mål under 4 matcher när Vegas svepte Kings med 4-0 i matchserien. Det ska dock tilläggas att samtliga matchen avgjordes med 1 mål och Vegas hade en del flyt med sig som gjorde att man kunde vinna såpass stort. Jag tycker personligen Kings förtjänade 1-2 vinster men denna gång verkade Vegas ha hockeygudarna på sin sida.

San Jose Sharks avancerade på minst lika imponerade manöver när man 4-0 svepte Anaheim Ducks i en serie som man på förhand inte kan ses som favoriter i. Sharks tillskillnad från Vegas, tycker jag dock var betydligt bättre än Ducks i samtliga matcher och vann mycket välförtjänt. Även här så spelade målvakten otroligt stor roll och Martin Jones dominerade över Gibson tillsammans med att man offensivt verkligen levererade. Evander Kane som värvades in från Sabres som aldrig gjort en slutspelsmatch trots sin rutinerade karriär i NHL visade vägen och såg otroligt het ut.

I natt ställs alltså de divisonlagen emot varandra i en serie som jag ser mycket jämnt på förhand. Sharks tycker jag ändå har aningen fördel då man spelat bättre hockey än Vegas, men i grund och botten har båda lagen visat upp otroligt bra försvarsspel + målvaktsspel vilket jag till stor del grundar nattens spel på. Detta är Game 1 och jag tror båda lagen vill känna av sina motståndare lite och det kan nog bli lite avvaktande spel till en början. Sharks spelar borta och vet hur starka Vegas är hemma och lägg där till att båda laget målvakter är de hetaste i slutspelet gör att jag kommer att välja att tro på en målsnål match i Game 1. Jag kommer därför spela

Match: Vegas Golden Knights - San Jose Sharks
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 1.60
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip