Vegas Golden Knights - San Jose Sharks

Sista dagen av försäsongen av NHL-preseason är här och det betyder att den riktiga NHL-säsongen är otroligt nära! Det ska bli riktigt roligt och jag har verkligen sett fram emot denna säsongen! Försäsongen har synats bra och jag tycker jag fått en bra uppfattning av hur lagen ligger till och därför känns det extra roligt att säsongen snart drar igång.

Men först ska vi avsluta denna försäsong snyggt!

I natt har jag fokuserat in mig på ett möte mellan två lag i Pacific Division. Det är succélaget från förra säsongen Vegas Golden Knights som gästas av San Jose Sharks.

Vegas har verkligen imponerat stort förra säsongen och man tystade alla tvivlare (inklusive mig själv) om att man var ett lag som kunde gå hela vägen. Inför denna säsongen har man behållt coregruppen och dessutom bytt till sig toppspelare som Max Pacioretty från Montreal Canadiens samt Paul Stasney från St Louis Blues. Detta ger laget otroligt starka toppkedjor och laget kommer säkerligen vara med oss slåss om Stanley Cup i år igen. Under försäsongen har man dessutom spelat otroligt bra där man i början matcherna unga spelare för att sedan ganska snabbt kapa truppen och har sedan dess spelat flera matcher med starka veteraner + rookies som kompletterat varandra bra. Detta har lett till ett record på 5-1-0 och laget känns väl förberett inför säsongen.

San Jose Sharks är ett annat lag som jag är väldig intresserad över denna säsong då man har ett väldigt intressant lag. Med den stora traden av Erik Karlsson så har man nu backpar som kan mäta sig med de bästa i ligan och det blir intressant om man får utveckling på spelare som har enorm potenial som Evander Kane, Jonas Donskoi och inte minst Thomas Hertl. Laget har under försäsongen matchat de flera camp rookies i matcherna och har knappt spelat något match med ”ordinarie lag”, men senast ställde man ett väldigt starkt lag på isen mot Calgary Flames. Det var även Erik Karlssons första match i Sharks-tröjan och resulterade i en poäng då Karlsson assisterade till 1-0 målet för Sharks. Olyckligt för Sharks del var att man oväntat tappade matchen och föll tillslut med 4-3 även om man spelmässigt var det bättre laget.

I natt finns ingen officiell laguppställning bekräftad ännu, men enligt mina källor så kommer Sharks ställa ett lag som kommer likna öppningslaget i första matchen i ligan. Detta är taget från San Jose reporter Curtis Pashelka:

”#SJSharks going with a pretty much a regular lineup Sunday vs. VGK. Gambrell, Chartier, Radil not playing (still out here bag skating, as are Heed and Simek).

Dvs så kommer Sharks med i stor sett ordinarie lag i natt. Samma sak gäller Vegas Golden Knights som också förväntas ställa bra lag på isen, men med det i bakhuvudet förstår jag inte oddsättningen här.

Dessa två lag är helt jämbördiga i styrka enligt mig och bolagen har fokuserat alldeles för mycket på Vegas försäsongsresultat och satt de som enorma favoriter. I mina ögon är det en ren 50/50 match när båda lagen ställer bästa lag och vi erbjuds alltså hela 2.45 ML på Sharks. Lägg dessutom till att Sharks endast spelat en match med ”ordinarie lag ” och har ingen rättvis bedömning på hur bra laget egentligen är. Man har dessutom 1-2 platser kvar som kommer fyllas av rookies vilket gör att de kommer vara extra taggade i försäsongen sista match där de kan bevisa att de förtjänar platsen. Detta jämfört med Vegas som har hela sin trupp klar inför öppningsmatchen. Nej med all denna information i bakhuvudet är detta taget alla dagar i veckan och därför blir nattens spel

Match: Vegas Golden Knights - San Jose Sharks
Spel: San Jose Sharks ML
Odds: 2.45
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip