Vegas Golden Knights - Tampa Bay Lightning

Goalies: Fleury (probable) vs Vasilevskiy (probable)

Nu närmar vi oss jul och vi lite mer än en tredjedel in på säsongen. I natt hittar vi ett möte mellan två av de lagen som toppar NHL där Vegas Golden Knights helt klart är en av säsongens överraskningar. Man ställs mot ligans bästa lag Tampa Bay Lightning på hemmais i natt!

Vegas Golden Knights ångar på och laget ligger 2a i Pacific division efter 32 spelade matcher. Laget är 21-9-2 vilket är ett resultat som ingen trodde på inför säsongen. I detta skede går det inte längre säga att laget är dåligt eller har överpresterat, utan man måste börja inse att Vegas är bra. Man står på 2 raka vinster där man senast slog Florida Panthers med 5-2. En match där man återigen visade att man har vad som krävs för att vinna matcher även om spelet inte stämmer. Laget började riktigt svagt där Panthers gjorde matchens två första mål och Vegas såg ut att vara på hälarna. Dock krigade man sig tillbaka innan perioden var slut till 2-2 vilket var oerhört viktigt. Efter en mållös andra perioden exploderade Vegas i tredje och körde över Panthers då man vann skotten med hela 20-2 i tredje perioden! Man fick även utdelning och vann med 3-0 och slutresultat kunde skrivas till 5-2.

Tampa Bay Lightning är laget som man inte kan sluta skriva positiva saker om. Laget är överlägset bäst i ligan och man visar match efter match varför. Jag kan helt enkelt inte sluta imponeras av laget och kommer bli riktigt besviken om man inte går till SC-final senare i vår. Laget har fina 24-6-2 i år och har radat upp hela 7 raka segrar. Senast slog man Colorado Avalanche med 6-5 i en riktigt galen match där jag trodde man dödat matchen efter andra perioden då man verkligen fick islossning. Allt verkade sitta för Bolts som vann perioden med 4-1. När 5-1 kom i tredje kändes det som matchen var över men 3 snabba mål från Landeskog x2 och MacKinnon gjorde match av det hela. Dock lyckades tillslut Bolts hålla undan och vann alltså tillslut med 6-5.

Inatt gästar Tampa detta Vegas Golden Knights för en riktigt rolig match. Vi har två lag som bjuder upp till dans varje natt och frågan är hur Vegas tänker här. I mina ögon är som sagt Tampa klassen bättre än samtliga lag, men Vegas är svåra att bedöma. I vanliga fall brukar Vegas gå all in i offensiven och det brukar kunna leva upp till hawaiimatcher. Jag tror dock Tampa är för bra för att bjudas på dessa öppna ytor och därför tror jag också man blir för svåra för hemmalaget. Bolts har en för bra form och ser otroligt svårslagna ut och därför måste ja gå på hemmaseger till en helt okej odds på ligans bästa lag.

Nattens spel är alltså

Match: Vegas Golden Knighs - Tampa Bay Lightning
Spel: 2 money line
Odds: 1.77
Insats: 4/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip