Vegas Golden Knights - Washington Capitals

Goalies: Fleury (probable) vs Holtby (probable)

Då var vi äntligen här. Stanley Cup finalen säsongen 17/18 är här och vi har en MYCKET intressant matchserie framför oss där Vegas Golden Knights motbevisat ALLA och tagit sig hela vägen till final, och ställs alltså mot Washington Capitals, laget som alla sågat och som alla säger misslyckas varje år i slutspel.

Vi har alltså två lag som kan skapa historia här och jag är oerhört taggad inför denna final!

Förhoppningsvis ska jag kunna hitta rätt i serien, och kunna leverera en del bra speltips till er fina läsare.

Vegas Golden Knights sagolika säsong verkar som sagt inte kunna ta slut, och man har i hela detta slutspelet visat upp en lagmoral utan dess like. Vegas har tillskillnad från många andra topplag i ligan ingen utpräglad superstjärna (notera att jag menar ”superstjärna”) utan man har slitit som en enhet och hittat vägar att vinna tillsammans. Hela slutspelet har i mina ögon präglats att ett fantastiskt försvarsspel på bortais som man kompletterat med snabb hockey på hemmais. Spelare som vanligtvis inte klivit fram har gjort det och med en viss Marc Andre Fleury längst bak i kasen har man knappt släppt in några mål.

Washington Capitals slutspel började likt det man förväntade sig och laget inledde med att förlora de två första hemmamatcherna mot Columbus Blue Jackets. Efter ett målvaktsbyte till ordinarie Brandan Holtby så växte hela laget och man vände inte bara serien, utan hela laget pondus. Efter att man slog ut Columbus Blue Jackets gick man in mot spökmotståndarna Pittsburgh Penguins med självförtroende, och trots underläge så kunde man vända till seger och äntligen slå ut laget som satt stopp för Ovie och co så många år nu. Matchserien mot Tampa Bay trodde jag och många andra skulle bli en för tuff uppgift, men laget fortsatte att visa upp ett fantastiskt bortaspel och när laget stjärnor i Ovechkin, Kuznetsov och inte minst Brandan Holtby klev fram till giganter så kunde inte ens Tampa stoppa laget.

Inatt har vi alltså Game 1 mellan dessa lag och Vegas spelar hemma och är satta som favoriter i matchserien. Efter att ha studerat dessa lag lite så förväntar jag mig en matchbild likt de sista två vi fick i serien mellan Tampa och Caps. Vegas på hemmais är laget som ska föra spelet och tempot. Caps på bortais spelar en helt annan ishockey där man spelar fysiska spelare mot motståndarnas förstalinor där exempelvis man spelar Wilson extremt mycket mot motståndarnas stjärnor. Man vill spela ett fysiskt spel och främst hitta ett bra försvarsspel och göra jobbet lätt för Holtby. Detta gjorde man utomordentligt bra mot Tampa där Holtby belönades med att hålla nollan i de sista två matcherna i serien.

Detta tror jag kommer prägla matchen i natt där vi alltså har två orutinerade lag i finalsammanhang som jag tror vill känna lite på varandra i Game 1. Vegas kommer vara laget som pressar på till en början, och Caps kommer vilja spela tajt och bra D. Tror därför på jämn och målsnål match och hur tråkigt det än än känns underspelet i matchen mycket bra. Blir inte förvånad om vi får ett 2-2 resultat efter 60 minuter och en övertid får avgöra Game 1. Jag kommer hur som helst spela

Match: Vegas Golden Knights - Washington Capitals
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 1.82
Insats: 4/7u
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip