Vegas Golden Knights - Washington Capitals

Goalies: Fleury (probable) vs Holtby (probable)

Då är det dags för Game 5 i årets Stanley Cup-final och det kan möjligen bli säsongens sista match då Washington Capitals skaffat sig 3 matchbollar då man har en 3-1 ledning inför nattens match. Man gjorde två riktigt bra hemmamatcher vilket byggt fram till detta läge, och frågan är om man kan göra det historiks och Ovechkin, Bäckström och co får vinna sin första Stanley Cup?

Game 4 tog Caps hem via en klar 6-2 seger, men jag måste påpekar vissa saker som blev avgörande i matchen. Det måste poängteras att det var Vegas som inledde matchen överlägset bäst och skapade enormt många chanser. Man hade hela 4 ramträffar under första perioden och då måste man lägga till att James Neal missade totalt öppet mål på det. Caps på sin första spelvändning gjorde 1-0 och fick därefter en riktig ketchupeffekt och man fick full utdelning. 3-0 efter första perioden speglade verkligen inte matchbilden, och det underläget blev för tufft för Vegas att vända då man fick byta till en helt annan taktik i andra och tredje perioden då man hade ett berg till uppförsbacke att jobba emot.

Från detta kommer jag ta med mig hur Vegas inledde matchen senast då jag tycker utgången av nattens match är rätt tuff att förutspå. Caps har givetvis momentumet, men Vegas på hemmais har varit nästintill oslagbara på hemmais detta playoff.

Därför kommer jag välja att spela ett lite mer annorlunda spel i natt då jag kommer fokusera på första perioden.

Vegas har under detta slutspel varit ett riktigt bra hemmalag, och man inleder matcherna på hemmais på samma sätt, dvs i ett högt offensivt tempo. Detta vet de flesta lagen om och man låter ofta Vegas få styra spelet på hemmais. Under detta playoff har man i första perioden vunnit hela 7/9 första perioder. De två man inte har vunnit har spelats oavgjort mot just Washington Capitals och kom i finalserien första två matcher. I dessa två matcher så var det även Vegas som tog ledningen i perioderna.

Nej, jag vet inte om Vegas kommer lyckas vinna matchen i natt, men jag är övertygad om att man kommer komma ut starkt i första perioden. Caps kommer som vanligt spela med avvaktande på bortais vilket varit deras framgångsfaktor detta slutspel vilket gör att jag ser Vegas ha mycket puck. Med normal utdelning ska man då ha mycket bra chans att vinna första perioden, och för den mer vågade man kan spela Vegas vinna första perioden till fina 2.75. Jag kommer dock spela med säkerhetsbältet på och nattens spel blir därför

Match: Vegas Golden Knights - Washington Capitals
Spel: Vegas vinna första perioden (pengarna tillbaka vid oavgjort)