Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets

Goalies: Fleury (probable) vs Hellebuyck (probable)

Game 4 i natt och det kommer vara en match som är oerhört viktig för utgången för matchserien. Vegas har nu en 2-1 ledning efter att man vunnit senast på hemmais och vid vinst i natt skaffar man sig 2 matchbollar, vilket jag tror kommer räcka för seger och en historisk Stanley Cup-final för ett expansionslag någonsin.

Vegas gjorde alltså jobbet på hemmais senast då man vann med 4-2 efter att Jonathan Marchessault återigen haft en huvudroll och stått för två nya mål. Vegas var överlag otroligt på hugget inför en riktigt taggad hemmapublik och laget gjorde de verkligen inte missnöjda. 1-0 kom tidigt redna efter 35 sekunder och hemmalaget flög på isen. Många lägen skapades i första perioden men målvakterna stod osannolikt pall. I andra så svarade Jets överlägset bästa spelare denna matchen och egentligen hela slutspelet, Mark Scheifele får sitt första mål för matchen men James Neal svarade upp mindre än 15 sekunder senare. A Tuch satte därefter 3-1 efter att samme Neal jobbat tillbaka en puck och tvingat fram Jets till en turnover bakom mål. Inför tredje perioden fick vi se ett otroligt hett Jets som från första sekund matade på mot Vegas. 3-2 kom direkt i tredje perioden efter att Scheifele stått för sitt andra mål för kvällen. Hela tredje perioden var Jets som verkligen gjorde ett tappert försök att hitta en kvittering, men istället kunde Marchessault göra 4-2 i öppen kasse med 2 sekunder kvar av matchen.

Om vi går in på nattens match då, så jag min matchbild rätt klar. Rekade överspelet senast också med motiveringen att Jets bästa försvar är deras offensiv. Detta tycker jag stämde bra in och i natt har vi på nått ett ännu mer desperat Jets. Man vet om att man måste sno nattens match och jag förväntar mig ett Winnipeg som kommer höja tempot från första sekund av matchen. Jets är inget lag som klarar av att spela disciplinerat försvarsspel över 60 minuter så jag räknar med att man går för att göra en del mål här. Under trejde perioden senast så tryckte Jets på bra och Fleury hade hockeygudarna på sin sida. Är inte lika säker på att det blir lika bra i natt för Vegas. Samtidigt fick vi se Vegas vara effektiva på turnovers senast och tycker det finns god chans att man utnyttjar dessa lägen man kommer få i natt igen. Tror därför det finns bra chans att båda lagen löser minst 3 mål här och då känns överspelet till fina 1.92 hos Betsson .