Spelet idag hittar vi i österrikiska EBEL, där Vienna Capitals gästas av Innsbruck i en match där hemmalaget ska ha större chans att ta hem segern än gästerna.

Vienna Capitals är ett lag ligans bästa lag, förmodligen det bästa. Man har ett bra grundspel och defensiven brukar alltid kunna hålla ihop under 60 minuter. Hittills i ligan så har man vunnit samtliga nio matcher och har imponerande 36-11 i målskillnad. Man har varit ute i CHL och mött tufft motstånd vilket jag ser som positivt, att få mer kött på benen. Nu tog man bara två segrar i CHL och det blev inget avancemang, men grupper var tuff och det var väntat.
Nu är man alltså tillbaka i den vanliga ligan och man har chans att dra hem tionde raka vinsten, och att man får chansen på hemmaplan är en stor fördel.
Kollar vi hemmaspelet i sin egen liga så har man inte förlorat på 15 matcher då senaste förlusten på hemmaplan kom mot Klagenfurt den 20 januari i år.

Innsbruck är ett skickligt offensivt lag, men defensivt finns det stora brister som ett lag som Vienna Capitals bör kunna utnyttja väldigt bra. På hemmaplan har Innsbruck bara en förlust på sex matcher, men på resande fot ser det inte alls lika bra ut. En seger på förlängning på fyra matcher är facit, där segern kom mot ett av de svagaste lagen i ligan.
Som jag nämnde så finns det mycket offensiv kraft, tänker mest på Lammers och Yogan, som är vana att göra mycket poäng.

Jag tror hemmalagets starka defensiv kommer lyckas stänga ner gästernas offensiv på ett bra sätt, för att sedan utnyttja det svaga försvaret. Man bör vinna ganska bekvämt och jag litar fullt ut på hemmalaget.

Speltips: 1 hcp -1,5 vilket betyder att hemmalaget måste vinna med minst två mål och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip