Österrikiska Villach ska försöka utkräva revansch på Färjestad efter nederlaget i det senaste mötet, något som dock är enklare sagt än gjort.

Villach har öppnat turneringen på ett uselt sätt då man först blev överkörda mot just Färjestad med 7-0, och skotten visade även överlägsna 60-10. Nu senast väntade polskt motstånd i form av Krakow, men det hjälpte föga då man återigen fick stryk. Visst blev siffrorna bara 4-2, men då var motståndet också klasser svagare än Färjestad.

Nu väntar match i Österrike och det är såklart en fördel. Truppen är dock riktigt svag och även om det finns en del meriterade gubbar i Sabolic, Kulda och Despres så har man inte vad som krävs för att utmana svenskt motstånd, och jag tror man får det svårt direkt från nedsläpp.

Färjestad har börjat CHL-äventyret på bästa sätt då man efter två matcher tagit två segrar. Först mot just Villach med 7-0 och nu senast tog man en ny klar seger med 6-1 mot Straubing Tigers, och även där var det överkörning som gällde.

Man är det klart bästa laget i gruppen då man bland annat förfogar över spelare som Åslund, Lennström, Lindqvist, Viksten och Pokka. Man har även plockat in Remi Elie som har över 100 NHL-matcher på kontot, så där har man ett högst spännande nyförvärv, och man bör som senast vara klasser bättre än Villach.

Villach kunde inte alls mäta sig med Färjestad senast och det är mycket som talar för samma utgång även här, och jag tror att man sätter fart direkt i matchen och kliver in i den första periodpausen i ledning.

Speltips: 2 första perioden och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip