Inför eftermiddagens avslutning står det mellan tre lag där det troligtvis blir en målskillnadshistoria som fäller avgörandet om vilket lag som går upp. Kristianstad ligger i topp, tätt följt av Vimmerby och Hudiksvall. För Vimmerbys del är det seger som gäller och troligtvis behöver man göra ett par extra mål framåt för att ta sig förbi Kristianstad.

Kristianstad ligger högst upp i tabellen tätt följt av Vimmerby som ligger endast tre plusmål bakom. Hudiksvall i sin tur skuggar ett poäng bakom, men har bättre målskillnad än både Kristianstad och Vimmerby. Inget av lagen möts inbördes idag utan de möter alla lag som inte har något att spela för på sina respektive hemmaplaner, vilket gör att det troligtvis kommer att bli spännande in i sista minut.

För Vimmerbys del så har man gjort en häftig resa där man i förrförra omgången slog Kristianstad på bortaplan i en måstematch och senast slog man Brödernas på bortaplan med 4-3 efter att ha avgjort i tom målbur med en sekund kvar av matchen. Brödernas var tvungna att ha tre poäng för att ha en minimal chans till att gå upp och den försökte man givetvis ta och då lyckades Vimmerby kamma hem samtliga poäng istället. Nu har Vimmerby satt sig i ett drömläge i klubbens mått mätt och en uppflyttning får nog ändå anses som en liten skräll i detta sammanhang.

Vimmerby måste framåt

Halmstads chanser är redan borta till ett par omgångar sedan och de ska få starta om i Hockeyettan igen nästa säsong. De hade på pappret ett helt okej lag, men i slutändan så blev man ändå lite för tunna mot de större lagen och nu tror jag bara att man ser fram emot lite ledighet. I vilket fall så lär inte motivationen vara på topp ikväll och nog kan det slarvas lite bakåt samt att det är roligare med offensiv ishockey än ingen alls.

Det är lite olika scenarion här, men jag tror Vimmerby måste räkna med att både Kristianstad och Hudiksvall vinner sina matcher och då måste Vimmerby framåt i banan. De kommer troligtvis sätta högsta fart från start och man måste som sagt ta igen tre plusmål på Kristianstad och då måste också målen in framåt. Det sätter såklart risker bakåt också, vilket bör vara positivt för spelet. Ponera också om Vimmerby inte riktigt har tagit ikapp mellanskillnaden så kommer de givetvis plocka målvakten i hopp om att göra något mål mer.

Det känns som ett överspel i dagens match är fullt rimligt med tanke på förutsättningarna och vi spelar över 5.5 mål till oddset 2.12 hos Unibet med en lite högre insats ännu en gång.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip