Slutspurten av kvalet till Hockeyallsvenskan börjar närma sig och nere i Småland är det två lag som behöver ta viktiga poäng. Vimmerby står som värd när Hudiksvall gästar och jag kommer att gå på min tidiga tanke och det är att jag tror att Hudiksvall går upp och då är seger här ett måste.

Vimmerby har blandat och gett i den här kvalserien och har nu satt sig i ett läge där man har fem poäng upp till ettan Kristianstad med fyra matcher kvar att spela. Det är alltså ett tufft läge och jag skulle tro att man i princip behöver gå rent de sista matcherna för att han någon chans. En förlust här skulle absolut innebära att man är borta ur racet och med tanke på att man hittills varit så pass ojämna så tror jag inte att man löser någon uppflyttning.

Genom åren har Vimmerby alltid varit ett starkt hemmalag och det är man fortfarande. Motståndet i kvalserien är alla tuffa motstånd och några givna hemmapoäng finns inte här. Matchen mot Hudiksvalll är lite att vinna eller försvinna för Vimmerby och det bör vara ett tecken på att man absolut inte kommer ge vika för något. Problemet är bara att på andra sidan står ett bättre lag som är minst lika motiverat som Vimmerby är.

Hudiksvall måste få utdelning för sina övertag

Hudiksvalls stora problem den här kvalserien har inte varit det vi var inne på från start. Målvaktsspelet har varit riktigt bra och och hade offensiven varit lika bra så hade laget haft klart fler poäng än de elva man har skrapat ihop. Man har på pappret en ruggigt bred offensiv lina, men det vet väl sannerligen motståndarna om som ligger extra hårt på deras stjärnspelare. Spelmässigt så har Hudiksvall spelat riktigt bra och det är som sagt bara målen som saknats. Jag är dock rätt säker på att om man fortsätter att spela på samma vis så kommer också utdelningen tillslut. Vimmerby på bortaplan är ingen lätt match, men nog borde man kunna hejda Vimmerbys offensiv som inte varit alltför frejdig och därmed också ha bra chans att vinna matchen.

Pinnacle erbjuder 1.81 i skrivande stund på att Hudiksvall vinner och detta inkluderat övertid/straffar. Det tar vi med en medelinsats och så hoppas vi Glada Hudik visar upp sig från sin bästa sida.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip