Kvalet mot Hockeyallsvenskan fortsätter och denna gång lite ovanligt på en torsdag. Vimmerby återhämtade sig från premiärens storförlust och vann borta mot favoriten Hudiksvall. Nu äntligen på hemmaplan igen där man ska försöka komma över Kristianstad-spöket som man haft denna säsongen.

Vimmerby mötte Piteå i omgång ett där man lite oväntat åkte på en riktig käftsmäll. Resultatet skrevs till 7-1 och det var det nog ingen insatt som hade räknat med då Piteå kanske är det lag som på pappret är ett av de sämre i den här serien. Även om siffrorna var stora så speglade inte resultatet matchbilden där Vimmerby bara hade en dag där alla studsarna studsade åt fel håll.

Hemma i Vimmerby är man nu igen och där är man starka normalt sett. Man har varit stabila hela säsongen och trots storförlusten i premiären så studsade man tillbaka direkt när man tvålade dit Hudiksvall med 4-1 i matchen efter. Det var precis det man behövde göra för att på allvar vara med i kampen om platsen till Hockeyallsvenskan. Att man slog just Hudiksvall, som på pappret är ett av de starkaste lagen, tyder också på att Vimmerby har ett väldigt bra lag.

Kristianstad - Ett spöke för Vimmerby

Gästande Kristianstad har gått som tåget hela säsongen och är absolut en av favoriterna till att gå hela vägen. Man har startat med en vinst mot Piteå på bortaplan och i premiären fick man stryk i förlängningen av Halmstad. Sammanfattar man den här serien efter två omgångar så känns det som att alla kan slå alla och den som är bäst för dagen är den som vinner helt enkelt.

Matchen mellan dessa lag blir givetvis väldigt viktig och KIK är ett lag som levererat på hög nivå under hela säsongen. Dock så skiljde det bara två poäng mellan dessa lag i Allettan, vilket styrker båda lagens höga kapacitet. Vimmerby har dock förlorat fyra raka matcher mot detta Kristianstad denna säsong och på dessa fyra en målskillnad på 18-2(!!!) till fördel för de gröna. Den stora frågan är om Vimmerby kan bli av med detta spöke och ta sin första seger mot Kristianstad. Kapaciteten har dem absolut, men måste också förvalta den.

Jag tycker att tvåan är nedspelad i botten här. Visst ska gästerna vara favoriter här, men Vimmerbys matcher mot KIK denna säsong speglar inte riktigt matchbilden av hur det sett ut. Oddset är fint på ettan och spelas inklusive övertid/straffar till oddset 2.22 hos Pinnacle .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip