Vi är framme i semifinal i kvalet mot Hockeyallsvenskan jag ska kika på det första mötet mellan Vimmerby och Troja. Hemmalaget som har vilat sig i form till denna drabbning och möter ett Troja som enkelt slog ut Dalen i kvartsfinal. Hemmalaget är förmodligen rätta favoriter här, men Troja är underskattade och det mycket tack vare att man inte spelat Allettan.

Vimmerby har gått som en ångvält under den här säsongen och man har varit otroligt svårslagna. Man har haft en solid defensiv och ett grundspel som gjort att de kunnat vrida om de där jämna matcherna och omvända detta till vinster. Det har inte alltid varit spikrakt uppåt, men det är en styrka att man lyckats vinna de där matcherna som stått och vägt. Nu är man direktkvalificerade till semifinal i och med deras andraplats i Allettan och väl här är alla motstånd tuffa. Alla lag som tagit sig hit är starka och inget lag går säkert. För Vimmerbys del gäller det att hitta tillbaka till sitt spel snabbt och komma in i matchtempot igen.

Troja är som ett nytt lag

Innan den här säsongen startade så var det många som pratade om Troja och deras återtåg till Hockeyallsvenskan. Jag skulle vilja påstå att det fortsatt pratats en del om Troja, men inte pågrund av deras framgångar direkt. De har haft en tuff säsong där resultaten inte gått deras väg. Spelmässigt har man stundtals varit överlägsna sina motståndare, men som så många gånger förr så har laget haft svårt med målskyttet. På något vis tror jag att matcherna i den så kallade vårserien har varit en otroligt viktig tid för Troja som lag. Man har fått igång målskyttet, vunnit matcher där man spelmässigt också varit överlägsna och det har såklart byggt på det sargade självförtroende man hade under grundserien. Troja är ett helt nytt lag nu och jag tror dem kommer bli livsfarliga i kvalet.

Vimmerby är absolut ett bra lag och det har man visat under hela säsongen. Jag är dock av tanke att Troja är lite underskattade med tanke på deras svajiga säsong samt att Vimmerby borde vara lite matchotränade. Troja inklusive övertid/straffar finns till oddset 2.28 hos Coolbet och spelas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip