Hockeyettan brukar vara ganska simpelt att hitta vinnare på över en hel säsong, men denna säsongen känns det relativt ovisst i tre av de fyra serierna där det mycket väl kan bli skräll eller inte bli som man tänkt sig. Jag kommer fokusera på Hudiksvall och den norra serien där jag tycker det är en straffspark för just Hudiksvall. Laget har de senaste säsongerna fallit på det berömda målsnöret i princip varje gång och till denna säsong tar man sats igen för att sig upp till Hockeyallsvenskan. Truppen man har är mycket densamma som figurerat i klubben de senaste säsongerna och de som är kvar, trots säkra anbud från högre divisioner, verkar vara fast beslutna om att man ska ta upp klubben till dit man kanske faktiskt snart förtjänat. Laget har spets, bredd och egentligen allting för att vara uppe i topp i den norra serien och egentligen behöver man inte gå igenom så mycket mer. På försäsongen har man stått för fina insatser där bland annat man segrat mot Östersund från Hockeyallsvenskan och storsatsande Väsby från den östra serien.

Ingen riktig utmanare till seriesegern

Boden och Piteå skulle jag väl på förhand säga är de enda två lagen som kan störa Hudiksvall på något sätt och det är väl lite som det alltid varit däruppe. Boden är bra helt klart och har som Hudiksvall en gedigen stomme att bygga med och därtill några spännande nyförvärv. Däremot så är inte Boden samma Boden som de var för två-tre säsonger sedan utan man har en lite mindre budget att spela med och därtill också kanske en något klenare trupp. De är bra dock och kommer att plocka sina poäng såklart.

Piteå besitter också en hel del kvalité och kom lite överraskande så långt som till en kvalserie förra året. Där blev det lite väl tufft och det kändes på något sätt som att de var nöjda med att bara kommit så långt då de säkerligen inte trott på det från start. Återigen så har det varit stor omsättning bland spelarna och det kan ta ett tag för laget att få ihop det. På sikt kan det bli bra, men tapp som Magnus Isaksson, Joakim Högberg och Jesper Ylivainio är givetvis tunga avbräck från förra året. Det har givetvis kommit in bra ersättare, men de har också mycket att leva upp till. Piteå blir bra, men räcker inte hela vägen.

Övriga lag har inget med segerstriden att göra och de är helt enkelt för svaga för att utmana. Hudiksvall kommer att vinna den här serien och jag blir väldigt förvånad ifall något annat lag står högst upp i tabellen efter arton omgångar. Det kanske är tråkigt att singla, men vill man dubbla ihop med något annat skönt långtidsspel så är det trevligt att få upp oddset lite.

Hudiksvall att vinna Hockeyettan Norra
Insats: 5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip