Tre matcher denna fredag i Hockeyettan och i princip som vanligt så är Visby ett av lagen som spelar då de till stor del spelar sina hemmamatcher på just fredagar. På besök denna kväll är forna rivalen och stormakten Huddinge som under många år varit ett av seriens bästa lag. Den här säsongen har det dock varit andra bullar och vi tror hemmalaget håller detta enkelt.

Visby ligger lite förvånande bara på en femteplats med femton poäng inspelade och har endast tre poäng till under allettanstrecket. Det ska dock tilläggas att laget spelat två matcher mindre än lagen ovanför dem och således kanske förtjänar en högre placering. I mitt tycke så är det Visby, Hanviken och Brödernas/Väsby som står i en klass för sig i den östra serien. Jag tycker Visby har ett otroligt kompetent och brett lag på pappret och jag tror man kommer att växa under säsongen. Det är definitivt ett av lagen som kan skrälla i ett kommande kval mot Hockeyallsvenskan och även om dem inte kommer nå hela vägen så kan man definitivt utmana de bästa en bit på vägen. Hemma på Gotland är man som vanligt starka och tuffa att möta och trots att Huddinge ligger sist i tabellen så tror jag inte det är särskilt svårt att motivera sig till en sån här match då lagen har en lång historik bakom sig.

Stor kris i Huddinge

Huddinge är inte som man en gång varit och det kan vi nog alla vara överrens om. Man ligger efter halva serien spelad på en jumboplacering med endast fyra inspelade poäng i en för övrigt ganska svag serie i Hockeyettan. Någonting står inte rätt till i talangfabriken. Vi kan konstatera ett par saker och det är först och främst att laget faktiskt på pappret inte är lika brett och bra som man varit senaste säsongerna. En annan sak är att man haft oändligt mycket skador i truppen och bara att man har tretton backar i truppen som spelat hittills säger en del. Jag tror varken humöret eller motivationen till att spela för tillfället är särskilt bra och att då en mörk novemberfredag resa till Gotland för att spela mot Visby inte heller är något som är superkul. De må ha potential i truppen för man är inte så dåliga som en jumboplacering, men för tillfället finns det inget som ser särskilt ljust ut. Dessutom har man fortfarande en hel del skavanker i truppen.

Det finns som vanligt lite olika spel man kan ta här och jag kan säkert rekommendera handikappet för den våghalsige, men jag kommer maxa raka ettan. Jag ser inte att Huddinge ska lösa några poäng här och Visby har bra möjligheter att vinna med mer än ett mål. Raka ettan finns dock till 1.61 hos Pinnacle och det är bra.

Insats: 5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip