Fredagshockey på Gotland brukar vara lite av en tradition vintertid och denna gång är det Kristianstad som åker till Visby. Hemmalaget tog en lite överraskande seger mot Tranås senast, men nu ännu svårare och jag tror gästerna bara är för bra.

Kristianstad startade säsongen lite halvtrögt och man kör lite på en rebuild med ett yngre och en billigare spelartrupp än man haft tidigare upplagor. Laget har vuxit under säsongen och nu seglat upp till en av favoriterna att gå hela vägen. Allettan Södra har man startat på bästa möjliga sett med fyra raka segrar och 19-8 i målskillnad. Det är starkt att ha dem siffrorna i Allettan som normalt sett brukar vara jämn och väldigt hård. I onsdags besegrade man Kallinge tämligen enkelt och jag räknar med att man fortsätter sin framgång idag. Nyförvärvet Joel Ratkovic-Berndtsson har startat bra i klubben och gjort tre poäng på två matcher. Laget ser starkt ut och det är få lag som utmanar detta Kristianstad i vår skulle jag tro.

Visby hade turen på sin sida

Trots att Visby lyckades ta tre poäng senast mot Tranås, vilket var deras första seger i Allettan, så kommer jag vidhålla att laget kommer att placera sig bland de sista i tabellen. Man har ett spännande lag som sagt, men offensiven har varit alldeles för lam under hela säsongen för att man ska utmana de bästa. Hemma har de alltid varit tuffa att möta, men när Kristianstad kommer på besök så tycker jag ändå att gästerna ska vara ett snäpp bättre. Tranås hade aningen oflyt mot Visby i onsdags och trots ett ganska markant spelövertag så lyckades Visby ändå gå segrande ur striden. Jag räknar med att man inte orkar samma prickfria insats igen och KIK ska vara ett starkare lag i grunden än vad Tranås är.

Jag tror det kan bli en tight match då Visby som sagt har ett bra grundspel att luta sig emot. Spetskompetensen blir dock avgörande och jag tror att KIK löser detta under ordinarie tid tillslut. 2-4? Vi testar raka tvåan till 1.82 hos Unibet .

Insats: 2,5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip