En fredag nere i Visby brukar i vintertider betyda hemma match för Visby/Roma och så är det givetvis ikväll också. Denna dag är det Eskilstuna Linden som kommer på besök och jag har en stark känsla av att Visby vill ha revansch för mötet lagen emellan för två veckor sedan när Linden vann med 4-3, trots att Visby mer eller mindre spelade ut Linden.

Visby har vi skrivit om flertalet gånger den senaste tiden och jag fortsätter att vidhålla att det är ett väldigt kompetent lag som kan ta sig långt. De har en brett lag med många olika spelartyper och har en bra gameplan signerad av rutinerade coachen Hans Särkijärvi. Förra veckan spelade man borta emot Enköping och där hade man inte alls några problem utan gick ifrån till 0-5 efter halva matchen och spelade sen av resten. Man har ett par starka insatser i ryggen och det känns som att man börjar att få lite utdelning för sitt spel. Om vi ska gå in på just den matchen som spelades emot Linden så vann man skotten med 38-16, men fick åka hem till Gotland med endast en poäng. Förmodligen en ganska orättvis seger för Linden och nu på hemmaplan har man bra chans till revansch helt klart. Visby är starka hemma och har oftast ett stort spelövertag där, vilket bör passa bra då man mot all förmodan också kommer att ha ett övertag just emot ett svagt Linden ikväll.

Linden svaga på resande fot

Linden på sjätteplats och har sju poäng upp till Allettanplats och just Visby. En vinst ikväll är förmodligen ett måste om man på något vis ska ha någon chans att nå den där platsen. Oavsett så är det en tuff match att bemästra denna fredag. Visby är ett starkt hemmalag och Linden har visat sig att vara klart svagare på bortaplan. För mig är Linden ett lag för mittenskiktet och Visby ett lag för en topp tre-placering och det räcker för detta spel. Det skiljer normalt sett ganska mycket mellan toppen och botten i den östra serien och Linden har kanske också tagit ett par poäng för mycket mot vad man har. Det enda som kan stoppa Visby från att vinna med mindre än två mål är att dem har ett bra målvaktsspel och det är just det dem har haft de senaste veckorna. Den som lever får se, men känslan är att Visby bör ha bra kontroll på matchbilden ikväll.

Jag tycker definitivt att Visby är stora favoriter här och en normal dag så löser man absolut en vinst med minst två mål. Man har inte varit supereffektiva på hemmaplan offensivt, men potentialen finns. Ska vi säga 4-1? Jag testar Visby -1.5 hos Unibet till oddset 1.77.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip