Idag onsdag blickar vi mot den tuffa södra Allettan där Tranås åker till Gotland och Visby för att försöka bärga hem tre poäng. Hemmalaget är alltid tuffa att möta ute på ön, men min känsla är att offensiven brister och vi har klar fördel Tranås på den punkten.

Visby har ett spännande lag på pappret och man har som sagt tagit sig till Allettan. Det har man dock gjort ifrån den östra serien där man kom på fjärde plats i tabellen, vilket såklart inte är superimponerande då den östra serien är relativt svag i jämförelse med den södra. Det största problemet har varit målskyttet och 51 gjorda mål i grundserien är väl inget man ska hurra för direkt när man trots allt mött flera lag som är klasserna sämre än dem själva. Man har inga problem att föra spel och så vidare, men man har svårt att utnyttja sitt spelövertag överlag. Fem mål på tre matcher nu i Allettan säger en del om att motståndet är klart tuffare.

Tranås har Hockeyettans bästa offensiv

Om man går efter antalet gjorda mål framåt och den statistiken så var Tranås det lag som gjorde flest mål i hela Hockeyettan under grundserien. Man har dessutom pytsat in 14 mål på fyra spelade hittills, vilket gör dem till ett lag i toppen här med. På pappret kanske man inte är det bästa laget, men jag är ändå lite överraskad över att man ändå tagit inledningen så bra. Efter två inledande förluster mot Vimmerby och Kristianstad så har man två raka segrar mot KRIF respektive Karlskrona senast och på dessa matcher 9-1 i målskillnad. Det är ändå en imponerande rad och nu när man möter ett lag som är förväntat att hamna i bottenstriden i denna serie så är det för mig oförståeligt hur man kan kliva in som underdogs i denna match.

Tranås är som sagt väldigt starka offensivt och i jämförelse med Visby så är man snäppet bättre. Jag tror att det är avgörande ikväll och hoppas man åker hem tillfastlandet igen med minst två poäng. Vi testar Tranås inklusive övertid/straffar till oddset 1.88 hos Unibet .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip