AIK över 2.5 mål ikväll borta mot Vita Hästen, det bara måste provas. Ett Vita Hästen som har haft det lite rörigt i klubben under den senaste tiden men nu fått en ny tränare, Jonas Johnson. Detta blir Jonas Johnsons första uppdrag som tränare på denna nivå. Tidigare har han varit tränare i div1-klubben Varberg. Det största problemet som Jonas kommer få att jobba med till en början är målskyttet. Vita Hästen har bara lyckats göra tre mål på sina tre inledande matcher i HockeyAllsvenskan. Jag tror att om ett lag känner att offensiven inte fungerar så är det möjligt att man fokuserar för mycket på den och glömmer defensiven. Det tror jag att det finns risk för ikväll.

AIK kommer med en god form in i denna matchen med ett leende på läpparna. Man har inlett säsongen med två vinster och en förlust. I den första omgången så tryckte man dit Västerviks IK med 3-1 men redan i den andra omgången så fick man möta Södertälje i ett hett derby som slutade 4-3 till Södertälje. AIK kom dock ut efter den snöpliga förlusten och fullständigt manglade Björklöven i den senaste omgången och har nog en oerhört god feeling i kroppen! AIK har i sina tre inledande matcher gjort totalt 11 mål vilket är ett snitt på nästan fyra mål per match. Ikväll möter man ett Hästen som har haft det tufft och kommer nog fortsatt ha problem. AIK är oerhört målfarliga det visade man i den föregående säsongen också då man snittade 3.38 mål per match.

AIK har historisk sett haft ganska så lätt mot Hästen. Lagen har mötts tio gånger och AIK har gått segrande ur dessa matcher åtta gånger. AIK har haft ett målsnitt mot Vita Hästen som legat på exakt 3 mål per match och det är ju precis vad vi behöver kvällen till ära.

Match: Vita Hästen-AIK
Spel: AIK Ö2.5 mål
Odds: 2.00
Insats: 3/5U
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg, keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip