Hockeyallsvenska grundserien börjar lida mot sitt slut, och vi har bara tio matcher kvar. Här ska Vita Hästen och AIK göra upp, och motivationen bör vara klart högre hos hemmalaget.

Vita Hästen ligger på en fin sjätteplats i tabellen och man har spelat klart över mångas förväntan. Man har tio poäng ner till Tingsryd som är utanför topp 8, och med 30 poäng kvar att spela om så är inget klart för laget, så det gäller att fortsätta göra jobbet i de tio återstående omgångarna.
Man kommer senast från en tuff bortamatch mot Karlskoga där man fick se sig besegrade med 6-4. Man gjorde en bra insats och vann skotten med 19-34, men det räckte inte hela vägen.
Bartalis gjorde återigen poäng för laget och han är nu uppe i 34 poäng på sina 38 matcher, ett riktigt bra facit. Man har även plockat in Lodin från Örebro som nu gjort elva matcher för klubben, och även han har sett bra ut.
Nu gäller det att fortsätta kriga hela vägen och i en sådan här match ska man bara visa sig starkast.

AIK tog en seger senast då man slog Kristianstad borta med 1-3. Nykomlingen har dock tappat en hel del efter en bra inledning på säsongen, och här ställs man mot bättre motstånd. Man är jumbo i tabellen och ska man över strecket så har man hela 17 poäng att ta in på Almtuna, något som inte lär hända, så man lär redan nu vara inställda på kvalet.
Truppen är tunn och det finns inte mycket spets i laget så tappet av Rommel till Karlskrona kommer vara kännbart då han ändå gjort elva poäng för klubben.

Vita Hästen har klart mer att spela om i dagsläget och när man också får spela på hemmaplan där man har fyra segrar de fem senaste matcherna så ska man vara numret större, och jag tror på en bekväm hemmaseger.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u hos 10bet , Bethard , FastBet eller SpeedyBet // TT

This is the stats tab
This is the post tip