Precis som i matchen mellan Malmö och HV71 så är det två formsvaga lag som möts när Almtuna gästar Vita Hästen under tisdagskvällen. Jag kommer att spela på hemmalaget Vita Hästen till 2.27 hos Coolbet , med en flatinsats i vanlig ordning.

Vita Hästen är som sagt inne i en svag form, man har exempelvis inte tagit en enda trepoängare sedan den 27 december, en form som inget lag skulle vilja ha. Men i den förra omgången hände något som jag tror kommer lyfta moralen rejält. Man slog ett oerhört formstarkt AIK med 2-1 på hemmais efter förlängning. En seger som jag tror kommer visa sig otroligt viktig.

Samma sak gäller med Almtuna, inte riktigt lika svag form som Vita Hästen men nära inpå. En enda trepoängare sedan den 27 december och totalt sett två vinster på sina sju senaste matcher.

Det är ett vanligtvis starkt hemmalag som möter ett vanligtvis starkt bortalag ikväll, men så har det inte sett ut den senaste tiden, dock har det varit mönstret tidigare under säsongen.

Vita Hästen som satte sin defensiv så fint med AIK och bara släppte in ett enda mål borde fått energi från den fina insatsen, samtidigt förlorade Almtuna hemma mot Södertälje så känslan i det laget bör inte vara densamma som i Hästen.

Det kanske allra mest intressanta med detta spel är att det är seriens BÄSTA powerplay (Vita Hästen) som ställs mot seriens SÄMSTA boxplay (Almtuna). Dessutom drar Almtuna på sig väldigt mycket utvisningar, detta kan mycket väl bli en avgörande faktor i denna matchen. Det är bara att hoppas att det fortsätter på den inslagna vägen, då ska Vita Hästen ha mycket fina chanser att vinna.

Lagen har mötts två gånger denna säsong, både gångerna har hemmalaget vunnit, senast vann Almtuna med 2-1 men matchen innan det spelade Vita Hästen hemma och vann med otroliga 7-0! I den matchen gjorde Vita Hästen två PP-mål, hoppas på något liknande ikväll!

Match: Vita Hästen - Almtuna
Spel: Vita Hästen
Odds: 2.27
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip