Vita Hästen tar emot tabelltvåan Björklöven i hockeyallsvenskans enda match under söndagen, och här tror jag klart mest på bortaseger.

Vita Hästen tog en otroligt viktig seger mot Kristianstad senast i kampen om en åttondelsfinal, och siffrorna skrevs till 4-0. Nu väntar helt annat Motstånd och näst senast fick man stryk av Västerås med klara 6-2, ett lag som dock inte håller samma nivå som Björklöven.

Trogna Marcus Eriksson fortsätter leverera för laget säsong efter säsong, och han är uppe i 37 poäng på 41 matcher hittills.
Bakom honom finns Bajkov och Benker som gör det riktigt bra. Man har dock inte samma spets eller bredd som topplag som bland annat Björklöven, och även om man kommer från seger så känns det klart tuffare här.

Björklöven tog sin femte raka seger senast då man slog AIK med 1-5, och med bara en poäng bakom Modo är man i allra högsta grad med i kampen om seriesegern.
Sett till de tio senaste omgångarna är man ligans formstarkaste lag då man vunnit åtta av dessa, och flera av segrarna har tagits mot klart tuffare motstånd än nu.

Visst har man sett snäppet vassare ut på hemmais där man tagit de flesta av sina poäng. Man har dock gjort det bra på resande fot och med bland annat Schilkey i laget som toppar den totala poängligan så finns det gott om kvalitet både offensivt och defensivt, och ska man snuva Modo på seriesegern är detta en match man måste vinna.

Vita Hästen har gjort det klart bra under säsongen men nu möter man ett av ligans bästa lag som dessutom fått in Jens Lööke på slutet, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip