Dags för match i HockeyAllsvenskan mellan Vita Hästen och Pantern. Jag anser att detta kan bli en tillställning som kan innehålla en hel del mål. Jag kommer spela över 5.5 mål till 2.25 hos Nordicbet med en flatinsats.

Vita Hästen kommer till denna hemmamatch med två raka förluster i bagaget och är sugna på att vända den negativa trenden ikväll. Vita Hästen ligger just nu på tionde plats i tabellen och ska idag ta sig an seriefyran Pantern som ligger sju poäng före och har en match mindre spelad. Jag tror som sagt på överspelet idag och det är dels för att dessa två lag under säsongen haft väldigt skottrika matcher. Framförallt Pantern som har ett snitt på dryga 58 skott per match. Vita Hästens matcher är också rätt skottglada med ett snitt på dryga 55 skott per match. Det blir inte bara mycket skott i matcherna, även mycket mål, Vita Hästens totala målsnitt i sina matcher ligger på cirka 5.6 mål per match och om man kollar på Panterns målsnitt så ligger det på 5.33 mål per match.

Den största anledningen varför jag tror på mål i just denna fight är specialteams. Vita Hästen är seriens absolut bästa lag i powerplay med 33.75%, det är helt otroligt imponerande powerplayspel. Jag skulle bli mer än chockad om man kunde hålla i detta säsongen ut och ha ett snitt på över 30%, det ska inte vara möjligt. Även Pantern har ett mycket fint powerplay, så fint att man har det tredje bästa i serien med dryga 22%. Det fina med detta är att båda dessa lagen har ett rätt svagt boxplay. Pantern har cirka 77.5% i penaltykill samtidigt som Vita Hästen har ungefär 80%. Två riktigt starka powerplay mot två halvsvaga boxplay tillsammans med att dessa två lagen är mycket skottglada och målrika under säsongen. Det här känns bra.

Match: Vita Hästen - Pantern
Spel: Över 5.5 mål
Odds: 2.25
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip