Dags för match mellan Vita Hästen och Timrå. Båda lagen har för tillfället en fin form, men det finns flera aspekter som spelar in för att jag vill placera dagens spel på bortalaget Timrå. Timrå spelas till 2.30 hos Bethard med en flatinsats.

Vita Hästen har framförallt en fin hemmaform med tre raka segrar. Men bortser man från dessa tre hemmasegrar så har det inte sett speciellt bra ut. Utöver dessa tre hemmasegrar har man sju raka förluster och det har gett avtryck i tabellen där man ligger på tolfte plats mer 53 inspelade poäng, 22 poäng efter serieledaren Timrå som man idag möter. Timrås form är mycket fin, man föll visserligen borta mot Troja/Ljungby i den senaste omgången efter straffar men innan det hade man fyra raka segrar. Totalt åtta segrar på sina elva senaste matcher är starka papper och man förtjänar verkligen att leda serien.

Men idag då, ett Vita Hästen i mycket fin hemmaform mot ett Timrå som förlorade sin senaste match. Jag tror ändå att Timrå har exakt dem verktygen som behövs för att slå Vita Hästen. Vita Hästen har som vi vet seriens överlägset bästa PP och på just det viset vinner man ofta sina matcher genom att vara oerhört bra i PP, men Timrå har två egenskaper för att förhindra det. Dels ett bra boxplay på 82.61% som bör kunna stoppa Vita Hästens PP rätt bra. Men kanske den bästa egenskapen av dem alla, Timrå tar oerhört lite utvisningar, klart minst i serien. Tar Timrå bort Vita Hästens PP-mål så ska bara Timrå vinna detta då jag tycker dem är ett klart bättre lag.

Alla tre matcher har Timrå vunnit och man har framförallt stängt ner Vita Hästen offensiv. På dessa tre matcher har Vita Hästen på 180 minuter ishockey gjort totalt två mål på Timrå. Jag tror Timrå kan lyckas med detta igen.

Match: Vita Hästen - Timrå
Spel: Timrå
Odds: 2.30
Bolag: Bethard
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip