Washington Capitals - Boston Bruins

Goalies: Holtby (confirmed) vs Khudobin (confirmed)

I natt har vi ett B2B möte mellan två lag som spelade igår och båda lagen gjorde starka insatser.

Washington Capitals spelade borta mot NY Rangers i MSG där det blev förlust med 1-0 efter straffar. Matchen var betydligt mer tajt och jämn än vad jag hade trott då man vanligtvis får se Rangers släppa löst i anfallsspelet på hemmais, men igår hade vi ett Rangers som spelade mycket starkt defensivt och i offensiven såg man till att man inte bjöd på pucktapp i farliga lägen. Detta gjorde att det blev riktigt svårt för Caps att få de klara målchanserna och med ett starkt försvarsspel kunde Ondrej Pavelev bli varm i kläderna i lugna och ro. Båda lagets målvakter spelade bra och matchen fick avgöras i straffläggningen som Rangers vann med 2-0. Därmed tog Rangers extrapoängen.

Boston Bruins tycker jag är ett lag som är ganska ojämna men man har på slutet visat upp en riktig styrka, speciellt på hemmais där laget är 13-5-3. Borta däremot har laget ”bara” 7-5-1. Igår ställdes man mot Erik Karlssons Ottawa Senators och jag trodde Sens skulle ha bättre chans än vad bolagen satte laget som. Men som väldigt ofta hade bolaget rätt denna gång och Bruins totalt körde över Sens med 5-1. Man fick tidigt ledningen i matchen vilket var viktigt så Bruins kunde börja etablera spel utan att känna stress. Istället var det Sens som började spela mer vågat och bjöd på många odd-man rushes. Bruins var riktigt effektiva och satte sina lägen medan Sens missade det man skapade vilket resulterade i en komfortabel seger för hemmalaget.

I natt är alltså båda lagen B2B vilket ofta kan leda tlll aningen mer stängda matcher. Detta är lagets 3e möte denna säsong där jag rekat Washington Capitals i båda de tidigare mötena på bortais denna säsong som underdogs. Som sagt har Caps väldigt bra koll på Bruins spelstil och man har även vunnit de två tidigare mötena denna säsong. Nu är laget på hemmais och letar ett sätt att bryta sin 3 matcher långa förlustsvit. Visst så har Bruins stark form med 5 raka vinster, men på bortais är laget mer mänskligt. Vi får ett helt okej odds sett till Caps hemmaisfördel och när Caps vunnit de 11 senaste mötena med Bruins finns det ingen anledning att gå emot.

Jag spelar därför på

Match: Washington Capitals - Boston Bruins
Spel: 1 money line
Odds: 1.80
Insats: 3/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip