Washington Capitals - Boston Bruins

Goalies: Holtby (probable) vs Rask (confirmed)

Toppmöte i natt då vi har tredje mötet mellan dessa lag denna säsong. De regerande Stanley Cup mästarna Washington Capitals gästas av ett kämpande Boston Bruins.

Topplaget, och de regerande Stanley Cup mästarna Washington Capitals ligger just nu två i Metropolitan division efter NY Islanders. Detta efter att Islanders hittar en fruktansvärt bra form efter jul och radat upp segrar samtidigt som Washington tappat formen lite och förlorat ett par matcher under januari. Laget har faktiskt bara 3 vinster de senaste 10 matcherna och även om man offensivt levererat fin hockey så har brister i defensiven lett till att poängskörden tappats jämförelse mot NY Islanders. Dock tog man en fin vinst senast då man slog topplaget från Western Conference, Calgary Flames senast med 4-3 och bröt därmed sin 7 matcher långa förlustsvit. Detta utan storstjärnan Alex Ovechkin. Som man sa inför matchen där så kan ingen ersätta the great 8, men detta var en chans för de unga spelarna i laget att ta för sig vilket man också gjorde. Öppningsmål av bland annat Nick Dowd gav Caps den viktiga ledningen i matchen, och efter en jämn tillställning så avgjorde rutinerade Kuznetsov matchen med endast 1 minut kvar. En oerhört skön och viktig seger för Caps.

Boston Bruins, som inledde säsongen i absolut högsta tempo har faktiskt tappat topp 3 placeringen i Atlantic Division och erhåller endast sin slutspelsplats genom Wild Card just nu. Formen och inte minst spelet ser knackigt ut och laget ser inte ut att ha alla delar i harmoni. Man har radat upp 3 raka förluster och endast 11 inspelade poäng senaste 10 matcherna. Senast föll man hemma mot svaga Philadelphia Flyers med 3-2 efter övertid. Bruins hade ledningen större delen av matchen då David Pastrnak stod för två fina mål, men det var Flyers som dominerade spelet och skapade flest lägen i matchen. Tycker detta visar en del på hur Bruins form är just nu.

Detta är alltså tredje mötet mellan lagen i år och detta är en matchup som brukar gynna Washington. Faktum är att Washington har vunnit hela 14 gånger i rad mot Caps. I lagens båda möten denna säsong har Caps vunnit relativt komfortabelt med 7-0 och senast 4-2. Senast dock så fick man jobba hårt där man kom tillbaka från underläge, men det råder ingen tvivel om att Caps har mentalt övertag mot Bruins. Detta är två lag som haft det tufft, men som jag ser det så tog Caps en riktigt fin seger och bör ha bättre känsla i laget än vad Bruins har. Även utan Ovechkin så har de unga spelarna möjlighet att ta för sig mer, och mot ett lag man har mentalt övertag mot och dessutom fin statstik mot tycker jag nattens odds på hemmaseger är klart lockande. Jag kommer därför spela

Match: Washington Capitals - Boston Bruins
Spel: 1
Odds: 2.35
Insats: 4/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip