Hallå! Endast två matcher idag i NHL och bägge matcherna går på eftermiddagen på andra sidan Atlanten.

Jag väljer mötet mellan formsvaga Washington Capitals som tar emot Detroit Red Wings.

Capitals som mötte just Red Wings i förra omgången på bortaplan. Efter första perioden stod det orättvist nog 1-0 till Capitals trots att Red Wings vann skottstatistiken med 22-5! Sen i resten av matchen så jämnades spelet ut men Red Wings vände på steken till en 3-2 ledning i mitten av den tredje perioden. Men med blott sju sekunder kvar så sätter J. Ward 3-3 för Capitals och tvingar fram en straffläggning. Där avgör Red Wings i den sjunde straffomgången.
Capitals har nu på sina tio senaste blott 2 segrar, 6 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 2-6-2.
Efter två raka segrar så har det nu istället blivit två raka nederlag.
Det gör att Capitals ligger på en trettonde plats i Eastern Conference med 57 poäng efter 55 spelade matcher. Capitals har blott tre poäng upp till Philadelphia Flyers som innehar den sista slutspelsplatsen för stunden. Capitals är ett lag som gör mycket mål framåt men släpper in mycket bakåt. En målskillnad på 158-167 vilket ger ett snitt på 5,90 mål per match.
På hemmaplan så har Capitals spelat bra tidigare under säsongen men har på dom senaste matcherna tappat spelet och har nu tre raka förluster på hemmais och endast en seger på dom fem senaste hemmamatcherna.
Med 32 inspelade poäng på 27 hemmamatcher så är Capitals Eastern Conference åttonde bästa hemmalag med en statistik på 14 segrar, varav 7 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 79-79. Det ger ett snitt på 2,92-2,92 mål per match.
Capitals senaste hemmamatch var mot Ottawa Senators. Då vart Capitals nollade och förlorade med 2-0.
Capitals kommer till spel inatt utan:
M. Green (spelar ev inatt)
B. Laich (spelar ev inatt)
M. Grabovski (spelar ev inatt)
J. Hillen

Red Wings som vann senast mot Capitals stoppade därmed sin två långa förlustsvit. Och har därmed på sina tio senaste matcher 5 segrar, 4 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
Med den bättrande formen så har Red Wings nu klättrat upp på en tionde plats i Eastern Conference med 59 poäng på 54 matcher och ligger därmed endast efter slutspelslaget Flyers med ett poäng. Red Wings är ett av lagen som inte ligger bland dom högst uppe vad det gäller mål framåt men har gjort en hel del mål och även släppt in en hel del. Med en målskillnad på 139-152 så snittar Red Wings 5,38 mål per match.
Red Wings var länge Eastern Conference bästa bortalag men med fyra förluster på dom fem senaste bortamatcherna så har Red Wings ramlat ner till det fjärde bästa bortalaget i Eastern Conference. Med en statistik på 31 poäng efter 25 matcher så har det blivit 14 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 11 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 70-63. Det ger ett snitt på 2,8-2,52 mål per match.
Red Wings har nu tre raka förluster på bortaplan och föll senaste rejält mot Flyers med 5-0.
Red Wings kommer till spel inatt utan:
C. Emmerton (spelar ev inatt)
P. Datsyuk (spelar ev inatt)
J. Franzen
S. Weiss

Historia:
Två lag som spelade i olika Conference gör att dom inte har mött varandra så ofta innan denna säsong. Men denna säsong har lagen tagit sig an varandra två gånger.
Det första mötet i Detroit. Där vann Capitals med 4-3 efter straffar efter att ha hämtat igen 3-1 till 3-3 i den tredje perioden.
Och det senaste mötet har vi ju gått igenom längre upp på sidan. Där vann Red Wings med 4-3 efter straffar.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen tagit sig an varandra nitton gånger och Capitals har vunnit åtta gånger, Red Wings tio medan det har blivit kryss en gång.
På dessa nitton matcher har elva matcher slutat över 5,5 mål och fem matcher har stannat på fem mål.
På dom fem senaste matcherna i Washington har Capitals vunnit tre och Red Wings två. Noterbart är att Capitals har vunnit dom tre senaste matcherna på hemmaplan.
På dessa fem matcher har fyra gått över 5,5 mål och en match har stannat på fem mål.

Kommentar:
Två lag som är i behov av poäng. Två lag som gör mycket mål men släpper in ännu mer. Historiskt sett så spelare lagen målrika matcher mot varandra så som vi kan se. Jag tror det kommer bli mycket mål denna gång. Två starka offensiva lag som inte tvekar att gå på anfall och har målvakter som inte riktigt tillhör den absoluta toppen NHL's bästa.
Det som gör mig lite orolig för spelet är att Capitals fem senaste hemmamatcher så har ingen match gått över 5,5 mål och samma sak är det med Red Wings fem senaste bortamatcher. Men med det sagt så talar ju det mesta för att det är dags för lite mål ikväll.
Nej jag kommer spela över 5,5 mål till fullt godkända 2,05 på Betsafe . Det är trots allt två lag som gillar att göra mål på varandra!
Blir det en repris från dom två tidigare matcherna denna säsong? 3-3 fulltid?

This is the stats tab
This is the post tip