Washington Capitals - Chicago Blackhawks

Goalies: Holtby (confirmed) vs Forsberg (probable)

Washington Capitals fortsätter att ånga på laget börjar se ut som när man var som bäst förra säsongen. I och med vinsten senast mot San Jose Sharks så har man vunnit 5/6 senaste matcherna man spelat och laget lyser självförtroende. Matchen mot Sharks var enligt mig en riktigt tuff sådan på förhand då Sharks brukar ha 100% koll på Caps spelstil. Det var även Sharks som inledde matchen starkast och var det dominerande laget i första perioden. Grubauer var dock riktigt stabil och höll matchen mållös länge och när Smith-Pelly gjorde 1-0 för Caps sent i första perioden kändes det verkligen som man fick ett psykologiskt övertag. I andra perioden fick man tidigt utdelning via Ovechkin och efter det målet var Sharks aldrig nära att vinna. Caps vann tillslut komfortabelt med 4-1.

Chicago Blackhawks är inte alls lika starka just nu som man är vana att se laget. Laget har enligt mig haft svårt offensivt och lagets stjärnor har inte producerat det som krävs för att laget ska ha en stabil vinstsvit. Det som dock är positivt för laget är att de unga rookies som finns levererar och är i mina ögon den farligaste offensive Hawks har att erbjuda just nu. Efter att lagets bästa spelare den här säsongen Corey Crawford blev skadad i slutet av november har man inte alls varit sig likt. Det märks på laget att man inte litar på Anton Forsberg i mål på samma sätt som Crawford och han har det tufft. Forsberg blandar riktigt fina räddningar med att göra riktigt svaga ingripanden, och det är främst de som gjort att Hawks förlorat såpass många matcher på slutet som man ändå gjort. Laget står nu på 4 raka förluster efter att man föll hemma mot LA Kings senast med 3-1.

I natt gästar Hawks detta formstarka Washington Capitals, och jag tror helt enkelt det blir en ny tuff uppgift. Caps ser som sagt riktigt heta ut och på hemmais känns laget väldigt tryggt. Holtby tillbaka i mål i natt igen mot det bör bli Forsberg för Hawks del. Caps har dessutom historiskt bra koll på Hawks och har vunnit de senaste 6/7 senaste mötena lagen mellan.

Nej jag tycker helt enkelt Hawks form inte ser allt för bra ut och så länge Forsberg står i mål i den form han är i just nu så tycker jag det inte är mycket som talar för laget.

Jag går på hemmaseger här och spelar alltså:

Match: Washington Capitals - Chicago Blackhawks
Spel: 1 money line
Odds: 1.76
Insats: 4/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip