Washington Capitals - Columbus Blue Jackets

Goalies: Holtby (confirmed) vs Bobrovsky (probable)

I natt gästar Columbus Blue Jackets de regerande Stanley Cup mästarna Washington Capitals efter att man vunnit mot Dallas Stars med klara 4-1 senast, frågan är om man kan följa upp den fina insatsen mot ett stabilt Capitals?

Washington Capitals känns lika stabila som vanligt och laget har inlett säsongen rätt väntat med ett record på 7-4-3. Med andra ord har man vunnit lika många matcher som man förlorat och spelmässigt tycker jag vi fått se vad man förväntar sig. Ovechkin fortsätter att dominera laget i målskyttet samtidigt som Bäckström/Kuznetsov levererar i centerrollen. Man kommer senast från en 2-1 vinst mot Pittsburgh Penguins där man visade upp bra defensivt spel mot ett Penguins som malde på. Spelmässigt var Penguins det bättre laget, och det väntade jag mig efter att Pens kom från en usel insats mot New Jersey Devils. Ett revanschsuget Penguins är aldrig lätt att hantera och Caps fick visa upp bra målvaktsspel från Holtby som räddade laget ett par gånger i viktiga lägen samtidigt som Caps hade ramen på sin sida. Efter att båda lagen konverterat i PP så avgjorde sedan TJ Oshie med ca 1.30 kvar av matchen efter att sekvensen innan tagit en hög klubba på ögat. Snacka om revansch och en riktigt viktig seger för Washington.

Columbus Blue Jackets känns även de riktigt bra just nu och laget vinner de matcher man förväntas göra. Senast kommer man från en stabil 4-1 seger på hemmais. Viktigt för Jackets som dessförinnan stått för två svagare matcher då man föll mot två lag i kris, nämligen Anaheim Ducks (3-2 efter OT) och LA Kings med 4-1. I mina ögon är Jackets styrka främst på hemmais och även om man varit rätt jämna resultatmässigt så tycker jag man ser stor skilland på spelet laget levererar on the road kontra på hemmais i Nationwide Arena.

När vi kollar på den här matchen så är det en repris från fjolårets slutspelsserie i första omgången. En serie där Jackets inledde med att sno 2 raka matcher i Washington och där de flesta trodde Jackets skulle gå segrande ur striden. Dock så visade Caps att det var deras år och vann 4 raka matcher KLART efter det och vann serien med 4-2. I natt är det alltså repris mellan två lag där vi i stort sett har exakt samma lag emot varandra som då. Caps styrka i år har varit främst på hemmais där man är 5-1-2 och som vanligt så är man i toppen av ligan i borgen. Detta är det som jag tror kommer göra skilland mellan två bra lag och då Caps fick med sig en bra vinst mot spökmotståndarna Penguins senast så tror jag man kan bygga vidare på det i natt. Jag kommer därför spela på hemmalaget här till ett klart godkänt odds.

Nattens spel är alltså

Match: Washington Capitals - Columbus Blue Jackets
Spel: 1
Odds: 2.35
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip