I Capital One Arena tar Washington emot slutspelsjagande NY Islanders, och här tror jag motivation avgör.

För Washington kommer det inte bli något slutspel och nu återstår det bara tre matcher av säsongen. Man har även ett tufft spelschema med lag som NY Islanders, Boston och NJ Devils, så risken är att den redan sex matchers långa förlustsviten blir ännu längre.
Nu senast mötte man Florida som precis som NY Islanders jagar slutspel och man förlorade med 2-4, och även om det stod 2-2 med bara en minut kvar av matchen så vann gästerna rättvist.

I laget förväntas man ha en del tunga avbräck i framförallt stjärnan Alexander Ovechkin som är day-to-day, och han är ett sylvasst vapen i powerplay.
I övrigt saknades Oshie, Van Riemsdyk, Mantha och Brown senast, och även om någon är tillbaka här så bör man få problem.

NY Islanders går för slutspel

NY Islanders nollade Philadelphia senast då man vann med 4-0 och innan dess slog man Tampa Bay med 6-1, så formen är bra. Man går en stenhård kamp med Florida och Pittsburgh vilka två lag som ska plocka en slutspelsplats, och då det bara skiljer en poäng mellan lagen med två matcher kvar så förstår man att detta är en match av stor betydelse.

Bo Horvat har gjort fyra poäng de två senaste matcherna och han ser ut att ha kommit igång med både spel och produktionen efter att han kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna.
Det finns dock bra bredd i truppen samtidigt som man har en toppmålvakt i Sorokin, och då även skadeläget är betydligt bättre än hos hemmalaget så ska man ha goda chanser att kliva av isen med en ny seger.
Barzal och Wahlstrom missar matchen samtidigt som Romanov är tveksam.

Washington har flera frågetecken inför matchen samtidigt som motivationen knappast är på topp då man inte kommer fixa en slutspelsplats, och jag tror klart mest på gästerna här som står inför en riktigt viktigt match.

Kuemper (Unconfirmed) - Sorokin (Unconfirmed

Speltips: 2 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip