Washington Capitals - Pittsburgh Penguins

Goalies: Holtby (probable) vs Murray (probable)

Ett Pittsburgh Penguins som inte riktigt varit sig likt denna säsong gästar i natt topplaget Washington Capitals på bortais. Detta är lagens tredje möte mellan varandra denna säsong där båda lagen har vunnit varsitt. Frågan är om Penguins kan studsa tillbaka efter kollapsen senast mot Anaheim Ducks?

Washington Capitals toppar Metropolitan division, fyra poäng föra Columbus Blue Jackets. Detta trots att laget inte övertygar speciellt spelmässigt, men resultatmässigt har man verkligen tagit de poäng man ska och lite till. Caps har ett fint season record på 20-9-3 och man är imponerande 8-2-0 senaste 10 matcherna. Man kommer senast från en stark vinst mot Buffalo Sabres med 4-3 efter straffar i en jämn, svängig och välspelad match. Efter att Jack Eichel gett Sabres ledningen svarade Caps upp med två snabba mål. Sabres svarade i andra perioden men stekheta Alexander Ovechkin kvitterade i slutet av perioden. Efter en mållös tredje period så fick matchen avgöras i en coinflip där Caps alltså drog längsta strået.

Pittsburgh Penguins, som vanligtvis är ett topplag i ligan har inte alls haft det lika stabilt denna säsong. Faktum är att Penguins ligger på en fjärdeplats i divisionen vilket gör att man kämpar om Wild Card platserna till slutspelet just nu. Ingen situation som Penguins är vana vid då man vanligtvis är topp 3 i divisionen. Det intressanta med Penguins i år är att man är upp och ner. Detta lag som besitter toppspelare i absolut högsta kvalité borde enligt mig ha en jämnare nivå på spelet, men Penguins blandar fantastiska matcher med totala platmatcher. Senast mot Anaheim är ett tydligt exempel där man inleder matchen fruktansvärt bra och i högt tempo och tar också ledningen både med 1-0 samt 2-0. Ducks hänger verkligen inte med i första perioden och då borde Pens kunna utnyttja deras förvirrade spel. Istället går Penguins ner sig totalt i andra perioden och ger bort allt spel man skapat och Ducks tar över momemtumet i matchen. Helt plötsligt kollapsar laget och man förlorar tillslut med 2-4.

Varför tror jag då ändå på Penguins i nattens match? Jo först och främst är detta ett hett möte och har varit de senaste åren. Det är ständigt snack om Crosby vs Ovechkin och matcherna mellan Penguins och Caps har alltid varit heta. Penguins som ständigt skickat ut Caps senaste åren i Stanley Cup slutspelet fick äntligen se sig besegrade förra året när Caps gick hela vägen. I år har vi haft två stenhårt möten där båda lagen har tagit var sin match. Med andra ord är det helt öppet sett till matchup. Lagen är jämstarka och jag tycker inte Caps ska vara så stora favoriter. Penguins spelade bra senast men slutade spela i andra och tredje perioden vilket var helt ologiskt. Man bör fått en rejäl utskällning och med spelare som Crosby, Malkin och Kessel i ligan kan man verkligen hota detta Caps som jag tycker folk överskattar sett till deras spel.

Bortaseger ger närmare 3 gånger pengarna just nu vilket jag tycker är klart spelvärt i en riktigt jämn match på förhand. Jag kommer därför spela

Match: Washington Capitals - Pittsburgh Penguins
Spel: 2
Odds: 3.00
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip