Washington Capitals - Tampa Bay Lightning

Goalies: Holtby (probable) vs Vasilevskiy (probable)

Game 4 i natt i mellan Washington Capitals och Tampa Bay Lightning. Tampa väckte liv i matchserien senast då man vann med övertygande 4-2 i en match där man kontrollerade matchen från början till slut även om det var powerplay som blev nyckeln till att luckra upp Capitals.

Efter att Washington lite oväntat vunnit de två första matcherna i serien så hade man ett ypperligt läge att skaffa sig hela 3 matchbollar vid vinst på hemmais, men som slutspelet sett ut för Caps så är det bortaspelet som levererar medan hemmaspelet inte klaffar på samma sätt.

En rätt jämn första perioden fick vi se till en början innan Tampa fick ett powerplay och kaptenen Steven Stamkos bombade in 0-1 för Tampa via ett minst sagt perfekt dirketskott. I andra perioden höjde Tampa tempot och utnyttjade ett nytt PP där nästa storstjärna i Kucherov levererade på liknande sätt som Stamkos. När Tampa sedan kunde spela ut och även göra 3-0 via V.Hedman på ett riktigt snyggt sätt så hade man marginal att spela av matchen. Capitlas tryckte på men var jag tycker Tampa kontrollerad laget på ett riktigt bra sätt och hemmalaget skapade egentligen inte mycket farligt efter detta.

4-2 kom i ett desperat försök med utplockad målvakt vid 4-1 men matchbilden är mer stängd även om den senast gick över 5.5 mål. I natt är det alltså Game 4 och skulle Tampa vinna på nytt så återtar man hemmaisfördelen och är på nytt favoriter. Vinner Caps har man två försök på sig att vinna konferensen. Med andra ord en riktigt viktig match och jag tror därför vi kan få en stängd matchbild där hemmalaget kommer styra pucken och Tampa spela på liknande sätt där man håller Caps på utsidan för att sedan hoppas jobba till sig något PP eller turnover.

Även om de 3 första matcherna alla gått över 5,5 mål så tycker jag därför Under 6.5 mål känns bra. Senast borde matchen gått under 5,5 mål sett till hur matchen såg ut och jag tror vi får liknande bild i natt.