Winnipeg och Edmonton ska göra upp för tredje gången i detta slutspel och nu gäller det gör Edmonton att steppa upp, annars ser läget tufft ut.

Winnipeg slutade trea i divisionen, något som gjorde att man ställdes mot Edmonton i slutspelet.
Nu har man spelat två matcher och det har blivit vinst i båda där man började med att vinna med 1-4.
Nu senast blev det en 0-1 seger efter förläning där Stastny blev stor matchhjälte då han avgjorde fyra minuter in.

Målvakten Hellebuyck har varit en stor anledning till segrarna då han sett rysligt bra ut hittills då han bara släppt in ett mål på de 69 skott han fått på sig i de två matcherna, och det är en räddningsprocent på 98,59%, vilket är en makalös siffra.
Defensiven har även varit bra och utan ett bra backspel så hade han inte haft de siffrorna.

Nu vänder man hemåt till Bell MTS Place och faktum är att man var divisionens svagaste lag på hemmais under grundserien då man bara vann 13/28 matcher, och även om det är andra förutsättningar i ett slutspel så är det ändå något som oroar.
Saknas gör Beaulieu.

Edmonton slutade tvåa i divisionen då man var fem poäng bakom Toronto, så överlag gjorde man en riktigt bra grundserie.
Nu i åttondelsfinalen mot Winnipeg har det dock hackat en del, speciellt offensivt då man bara gjort ett mål på två matcher.
Nu senast blev det förlust efter förlängning där man klev av matchen mållösa, och man fick inte hål på en storspelande målvakt i motståndarnas kasse. Det ska dock tilläggas att Smith också gjorde en riktigt bra match då han räddade 35/36 skott.

Connor McDavid och Draisaitl skapade en del lägen i matchen senast men de har nu klivit av isen poänglösa i båda matcherna, och det är inget godkänt facit då båda öste in poäng i grundserien.
Nu gäller det att McDavid leder sitt lag och visar att han är värdens bästa spelare, för en ny förlust här har man knappast råd med.

Här är det dags för den första bortamatchen i matchserien och kikar man på grundserien så var man divisionens bästa lag på resande fot då man vann 19/28 matcher, något som betyder att man plockade åtta poäng mer än på hemmais, och känslan är att det passar bra att spela på bortais här.
Saknas gör Russell.

Edmonton ligger under med 2-0 i matcher och nu gäller det verkligen för spelare som McDavid och Draisaitl att kliva fram, något jag också tror man gör, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Hellebuyck (Unconfirmed) - Smith (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip