Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks

Goalies: Hutchinson (probable) vs Crawford (probable)

Winnipeg Jets har imponerat på mig på slutet och man har vunnit fyra av sina sex senaste matcher. Deras powerplay ser riktigt bra ut för tillfället med en Patrik Laine som verkligen levererat i spetsen tillsamman med Mark Scheifele. Man har just nu två raka vinster. Senast slog man Los Angeles Kings med 3-2 efter straffar i en väldigt tajt och jämn match. Kings tog ledningen i matchen och styrde spelet men efter en idiotisk tackling fick Jets ett 5 min PP som man utnyttjade med 2 mål i . Efter det jagar Kings och fick in 2-2 sent i tredje. Sedan vann de alltså coinflipen i straffarna.

Chicago Blackhawk hyllade jag inför mötet med Montreal Canadiens där man vann med 3-2. Man slog alltså NHL bästa lag, men det måste såklart tilläggas att Carey Price vilades i den matchen. Hawks har annars dominerat i år och man har ett fint record på 11-3-2. Det är förvisso på hemmais man varit bäst med 8-1-2. Borta har man endast spelat 5 matcher och det har trots allt blivit 3 vinster på dessa matcher.

H2H mellan Jets och Hawks har vi 6 vinster för Hawks och 4 för Jets. I mitt huvud brukar vi få matcher där Hawks styr spelet och man har dominerat Jets spelmässigt i dessa möten. Det har i senaste förlusterna mot Jets varit en viss spelare som gjort att Jets kunnat vinna. Michael Hutchinson. Målvakten som verkligen borde starta i natt om man går på hans record vs Hawks.

UPDATE: Hellebuyck bekräftad för Jets. Ytterligare en faktor som talar för Hawks.

Jets har varit bra helt klart, men man möter ett lag som är väldigt svårslagna för tillfället. Hawks har en bredare trupp än Jets som ändå saknar många ordinarie spelare. Kan bara tänka mig att Jets vinner denna match om Hutchinson gör en jättematch igen och det är en för liten faktor för mig att gå emot Hawks här.

Jag kommer alltså spela

Chicago Blackhawks ML @ 1.833 med 3/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip