Winnipeg Jets - Minnesota Wild

Goalies: Hellebuyck (probable) vs Dubnyk (probable)

Äntligen är det dags! Efter 82 omgångar i regular season så är Stanley Cup 17/18 äntligen här! Nu ser vi fram emot detta slutspel, och förhoppningsvis ska jag kunna hitta några vinnande spel att bjuda på! Första spelet hittar vi i mötet mellan Winnipeg Jets och Minnesota Wild.

Winnipeg Jets säsong har varit helt fantastisk. Detta tycker jag länge legat i luften då Jets år efter år blivit ett bättre och bättre hockeylag. I år är man alltså äntligen tillbaka i slutspel och man har verkligen ett lag som kan hota om att gå hela vägen. Winnipeg slutade på en ärofyllt andraplats i tuffa Western Conference efter suveräna Nashville Predators. Det är ett ungt Jets blandat med rutinerade spelare som levererat, inte minst på hemmais i år där man är otroligt starka 32-7-2. Man kommer in i slutspelet med en otroligt fin form med 5 raka vinster där man avslutade med att enkelt besegra Chicago Blackhawks med 4-1.

Minnesota Wild har också haft en bra säsong där man slutade på en fjärdeplats i Western Conference. Endast Preds, Jets och Vegas var lagen som samlade ihop fler poäng än Wild. Även detta lag har sin styrka på hemmais där man är 27-6-8 i år och är ett lag som verkligen har kvalité. Dock avslutade man grundserien relativt svagt med endast 4 vinster på de avslutade 10 matcherna, men man slog åtminstone San Jose Sharks med 6-3 på bortais i säsongens sista grunderiematch.

Denna matchup såg jag på förhand skulle bli en jämn sådan då det är två jämna lag som ställs mot varandra. Jets har aningen fördel då man vann H2H serien med 3-1 under säsongen, men det finns en stor faktor som gör att jag tror Jets kommer ro hem denna serie relativt enkelt. Minnesotas bästa försvars och ledare i laget Ryan Suter kommer missa hela slutspelet då han åkte på en skada som håller han borta resten av säsongen. Detta är en spelare som spelar 25+ minuter/match och är en stor säkerhet för Wild. Detta gör även att jag tror vi har bra chans på nattens spel.

Jag tror nämligen att vi kommer få en väldigt fartfylld förstamatch. Jets spelar på hemmais och vi har hela säsongen sett ett Winnipeg som gör all in från första minut på hemmais. När då Wild saknar en sån stor försvarsgigant som Ryan Suter har jag svårt att se Jets inte få in en del mål här. Jets är tillbaka till slutspel och jag har känslan att man kan vara aningen övertända första matchen. Detta kan resultera i att Wild kan få en del odd-man rushes och detta är Wild experter på att utnyttja. Lägg där till att detta är en väldigt offensiv matchup historiskt med 5/6 senaste mötena gått över lina 5.5 mål gör att jag tycker vi har bra förutsättningar för ny målkalas i första mötet här. Säsongens första Stanley Cup spel blir därför

Match: Winnipeg Jets - Minnesota Wild
Spel: Över 5,5 mål
Odds: 1.85
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip