Winnipeg Jets - Nashville Predators

Goalies: Hellebuyck (probable) vs Rinne (probable)

Game 3 i natt i den otroligt spännande serien i men enligt mig moraliska Western Conference Finalen mellan Winnipeg Jets och Nashville Predators. Preds kvitterade serien till 1-1 efter en otroligt spännande och galen match som fick avgöras i andra övertidsperioden där Kevin Fiala avgjorde till 5-4 till Preds!

Ja vilken Game 2 vi fick bevittna. Efter att Jets överraskat och snott Game 1 på Preds hemmais efter att Connor Hellebuyck agerat vägg och räddade hela 47/48 skott han fick på sig så hade Preds verkligen pressen på sig att vinna Game 2. Matchen inleddes i exakt det tempo man hade tänkt sig och Preds öppnade starkt. Redan efter 20 sekunder kunde hemmalaget ta ledningen via Ryan Johansen som satte 1-0 snygg assisterat av Filip Forsberg, denna Forsberg som senare skulle leverera hela 3 assist under kvällen. Jets svarade dock upp snabbt och vända faktiskt till 1-2 inna första perioden var över och andra perioden började i samma höga tempo som första. Preds kom tillbaka i andra och dominerade spelet och kunde utnyttja ett PP där Subban kvitterade. Arivdsson gav Preds ledningen innan andra perioden var över. I tredje bytta lagen mål och med utplockad målvakt lyckades Jets hitta en kvittering med utplockad målvakt. Matchen till första övertidsperioden som förblev mållös trots enorma lägen för Preds att avgöra. Istället blev det som sagt Kevin Fiala som avgjorde efter 5 minuter in i andra övertidsperioden.

Med vinsten tog Preds en riktigt mentalt och psykiskt viktig seger. Man vann dessutom i en riktig marathonmatch vilket jag tror påverkar spelarna inför nattens match. När man vinner en sådan match så fylls laget med positiv energi medan förlorarna får motsatt effekt och det är inte alltid lätt att skaka av sig den förlusten även om man kanske inte var det bättre laget. Jets vet om att om man hade vunnit Game 2 så hade utgångsläget att avancera sett otroligt bra ut. Nu är det istället vidöppet igen.

Det är lite därför jag blev så överraskad över nattens oddssättning. Jag tycker och håller Preds fortfarande som det bättre laget och därför blev jag överraskad att Jets är så stora favoriter enligt bolagen i natt. Jag ser det som rent 50/50 och med att Preds vann den långa marathonmatchen senast måste jag säga att deras chanser i natt är väldigt bra.

Jag kommer därför gå lite tyngre än vanligt och spela Preds ML till höga 2.30 då jag tycker korrekt oddsättning här borde varit 1.952 på båda lagen.

Nattens spel är alltså

Match: Winnipeg Jets - Nashville Predators
Spel: 2 money line
Odds: 2.30
Insats: 5/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip