Natten till söndag bjuds vi på hockey mellan Winnipeg och Ottawa, och här har jag min idé klar.

Winnipeg tog en skön seger senast då man slog Calgary borta med 0-4 där Wheeler stod för två mål, och han såg bra ut.
Man gjorde dock ingen supermatch då man bara fick iväg 19 skott på mål, men man var effektiva framåt samtidigt som Hellebuyck stod för en fin insats mellan stolparna då han räddade samtliga 32 skott han fick på sig.
Med tanke på att man innan segern hade sju raka förluster så var det nog oerhört skönt att knipa segern, och det bör ha gett självförtroendet en boost.

Man är klara för slutspel och just nu ligger man på en tredjeplats i divisionen, något som gör att man kommer ställas mot Edmonton. Man har dock Montreal jagandes bakom och skulle man hamna fyra så kommer man ställas mot Toronto, och det är något man nog vill undvika.
Kollar man på truppen så finns det en hel del kvalitet i Scheifele, Connor, Wheeler, Stastny och Dubois för att nämna några, så laget håller en bra nivå.
Saknas gör Ehlers, Pionk och Beaulieu.

Ottawa ligger näst sist i divisionen och det kommer inte bli något slutspel för laget. På slutet har man dock gjort en del bra matcher, och faktum är att man vunnit fyra av sina fem senaste matcher, så formen är det absolut inget fel på.
Man ska dock komma ihåg att samtliga segrar kommit på hemmaplan och där har man vunnit 13/27 matcher under säsongen, så man trivs bra på hemmais.
Nu är det istället bortaplan och där har man sett klart svagare ut då man bara vunnit åtta matcher, så det är en klar nackdel i matchen.

Truppen är talangfull med spelare som Stutzle, Tkachuk, Batherson och Norris för att nämna några, så det finns intressanta spelare i laget. Man håller dock inte samma nivå som de bättre lagen och då man ställs mot tufft motstånd så tror jag att man får det svårt här.
Saknas gör Daccord, Chabot, Brown, Haley, Stepan, Watson och Murray samtidigt som Dadonov är tveksam, så skadeläget är också tufft i laget.

Winnipeg kommer till denna matchen med en seger i ryggen och då motivationen även bör vara högre hos laget så tror jag att man visar sig starkast, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Hellebuyck (Confirmed) - Gustavsson (Likely)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip