Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins

Goalies: Hellebuyck (confirmed) vs Murray (probable)

Winnipeg Jets ställs i natt mot Pittsburgh Penguins i ett returmöte från i fredags då laget föll med 2-1 efter förlängning. Jets har denna säsongen 4-3-2 efter 9 matcher och laget har just nu två raka förlusten när man går in i nattens match. Senast föll Jets mot Columbus Blue Jackets med 2-1 efter OT, en match där Jets tog ledningen via B.Tanev. Jets spelade bra men kunde aldrig döda matchen utan istället kunde Cam Atkinson kvittera i mitten av tredje perioden. Matchen gick till OT där det som vanligt är mer eller mindre en flipp och de var Josh Anderson som avgjorde efter ca två och en halv minut.

Pittsburgh Penguins har varit bra i år och laget är 7-4-1 hittills. Man spelade dock igår mot Minnesota Wild där man föll med 2-1 i en väldigt jämn match som kunde gått åt båda hållen. Laget har nu därmed spelat 3 raka 2-1 matcher och detta lag som vanligtvis öser in mål har haft aningen måltorka. I natt är laget B2B där man haft det tufft i år och förlorat 3/3 möten i B2B matcher. Kan man bryta den trenden i natt?

Som det ser ut just nu kommer Winnipeg Jets starta Steve Mason i mål. Denna man har haft en tuff period sedan han kom från Flyers och i hans 4 starter i år har han förlorat samtliga och har ett GAA på usla 4.84. Detta med en räddningsprocent på 0.872. Statistik som är helt under isen. Pittsburgh har i dagsläget inte bekräftat vem som startar men det känns inte omöjligt att Matt Murray vilas och vi kan nog med lite tur få se Casey DeSmith göra sin NHL-debut.

Penguins som sagt sitter egentligen på en stark offensiv och det känns som det kan bli islossning när som helst. Med Mason i mål har laget goda chanser att göra en del mål och skulle vi få en debuterande DeSmith i mål för Pens kan nog båda lagen bjuda på en del fina mål. Om vi utgår från förra mötet i fredags inledde båda lagen matchen i högt tempo och vi hade två mål efter första perioden. Sen spelade målvakterna upp sig och matchtempot dog ut lite. Tror vi får liknande i natt igen med bara lagen får in ett tidigt mål kan vi nog få ett rejält målkalas. Jag tror på detta och spelar därför

UPDATE: Okej de första nyheterna talade för att Mason skulle starta, men nu är det bekräftat att det är Hellebuyck som startar för Jets. Givetvis inte det jag hade hoppats på men Penguins bör ändå ha bra chans att störa honom.

Match: Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins
Spel: Ö5.5 mål