Winnipeg Jets - Vancouver Canucks

Goalies: Hellebuyck (probable) vs Nilsson (confirmed)

Ny hemmamatch för Winnipeg Jets i natt när man gästas av Vancouver Canucks som kommer med en förvånansvärd fin form.

Winnipeg Jets har inlett säsongen lite knackigt, och inte lika övertygande som man kanske hade förväntat sig. Efter en riktigt bra inledning av säsongen där man slog St Louis Blues med klara 5-1, har laget varit lite som ett varannan match prestationslag. Man blandar riktigt fint spel med att inte alls få till det. Laget är hittills dugliga 3-2-1 efter de första sex matcherna på säsongen. Senast så kommer man från en riktigt tung förlust mot Edmonton Oilers. Jets som spelade väldigt bra hockey på hemmais startade matchen i ett riktigt högt tempot, och Adam Lowry hade en flygande start då han satte både 1-0 samt 2-0 inom loppet av 3 minuter. Jets ångade på och drog iväg till en klar 4-1 ledning inför tredje perioden vilket man såklart ska klara av att stänga. Istället så stod Oilers för en osannolik upphämtning där Oilers förstalina med McDavid i spetsen var boven i dramat. 3-0 i trejde perioden för Oilers betydde en tappad ledning och övertid väntade där det var D.Nurse som avgjorde efter en skicklig individuell prestation.

Vancouver Canucks är ett lag som de flesta håller som ett av de svagare i ligan. Dock finns det spets i Canucks och även om man inte har den bredaste truppen, så kan man straffa samtliga lag i ligan om man inte är försiktig. Detta visade sig både mot Tampa Bay och senast mot Pittsburgh Penguins, där Vancouver gick segrande som stora underdogs i båda mötena. Dock måste man säga att både Penguins och Tampa dominerade spelet men som sagt, sätter man inte sin chanser så har Canucks spelare som straffar. Brock Boesser verkar kommit igång och avgjorde matchen i OT senast mot Penguins vilket betydde 3e raka seger för Canucks.

Till nattens match så ställs Canucks återigen i en tuff match. Man ställs mot ett nytt lag där man går in som stora underdogs, vilket har fungerar bra under denna roadtrip såhär långt. Dock går Canucks in utan skadade Elias Petterson, samt att jag tror att det börjar kännas i kroppen på Canucksspelarna som fått spela många tunga matcher on the road där man verkligen fått jobba hårt defensivt. I samma veva är Jets vanligtvis ett av ligans absolut bästa hemmalag, och när man dessutom kommer från en förlust med tappad 3 målsledning, tror jag vi får se ett väldigt fokuserat och taggad Jets i natt som vill tillbaka till vinnarspåret. Jag spelar därför på hemmaseger här och nattens spel blir:

Match: Winnipeg Jets - Vancouver Canucks