Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights

Goalies: Hellebuyck (probable) vs Fleury (probable)

Game 2 i natt i den västra konferencefinalen och det är en 1-0 ledning till Winnipeg Jets som vann första hemmamatchen med klara 4-2.

Ja Vegas har verkligen imponerat detta slutspel och laget har vunnit sina matcher genom att främst ha ett otroligt bra försvarsspel. När man nu ställdes mot Winnipeg Jets som precis slagit ut favoriterna Nashville Predators skulle man dock få känna på en typ av offensiv som man inte mött innan. I Game 1 så fick man helt enkelt smaka på vad Jets hemmaspel innebär och det är 100% full fart från första sekunden. Detta tror jag man visste om inför matchen, men ändå blev man överrumplade under första perioden där Jets snabbt kunde dra ifrån till 3-0 ledning redan efter 7 minuter av matchen. Detta vart förödande för Vegas som trots att man jobbade sig in i matchen hade en alldeles för brant uppförsbacke efter första perioden.

Detta tror jag laget tagit stor lärdom av inför nattens match. Det råder ingen tvivel om att Jets ska ses som favoriter igen i natt, men Vegas får absolut inte göra samma misstag igen. Man vet om att Jets kommer komma ut på liknande sätt som i Game 1 och då gäller det att stå emot för att sedan sakta jobba sig in i matchen. Detta tror jag kommer bli en tydlig taktik för Vegas i natt då jag tror man kommer vilja stänga ner första perioden och hålla 0-0 så länge som möjligt. Klarar man av det kommer vinstchanserna att öka enormt och jag bygger därför nattens spel på detta.

Jag förväntar mig ett defensivt inställt Vegas i första perioden för att sedan hitta något kontringsmål och sedan spela på resultatet. Därför tycker jag underspelet känns bra i nattens möte då Vegas måste respektera Jets fruktade offensiv på bortais.