Det är dags för finalen i grupp H mellan Zurich och Frölunda. Jag väljer att kalla det final då det laget som vinner den här matchen har goda möjligheter att vinna hela gruppen senare. Dock ser det väldigt mycket ljusare ut för Frölunda. Frölunda leder just nu gruppen med åtta poäng på tre matcher. Zurich ligger tvåa med sju poäng. Vid Frölundaseger idag så vinner dem gruppen till 100% då man har det ursvaga laget Gap kvar att möta i gruppen X2. Detta betyder att Frölunda såklart tar denna match på allra största allvar, vid vinst ikväll vinner man som sagt gruppen, men även om man förlorar är det inte otroligt att man vinner gruppen. Jag tycker Frölunda är det klart starkare laget i denna fight och kommer spela Frölunda +0 till @1.78 hos Pinnacle . Var först sugen på att spela Frölunda att vinna matchen efter ordinarie tid men valde att tänka om eftersom ett oavgjort resultat i denna match gynnar båda lagen ganska mycket som gruppläget ser ut. Skulle det exempelvis vara oavgjort med 10 minuter kvar så tror jag att lagen möjligen kommer bli lite avvaktande, hur som haver, Frölunda +0 är spelat till @1.78.

Frölunda har hittills imponerat i CHL med tre segarar. Seger i öppningsmatchen mot kvällens motstånd Zurich med 5-4 efter övertid. Efter det har man tagit två segrar mot Klagenfurt med 3-2 hemma samt 4-2 borta. Frölunda har som sagt Gap kvar i sina två sista matcher efter kvällens drabbning. Frölunda kan med andra ord spela helt utan press ikväll då man vet att man kommer gå vidare oavsett och troligen även vinna gruppen. Detta kommer givetvis göra att Frölunda kommer kunna spela ut och det är dåliga nyheter för Zurich som har lite mer press på sina axlar.

I den första matchen mellan Frölunda och Zurich så blev det en målrik historia, det tror jag inte riktigt vi har att vänta oss ikväll. Frölunda vann skotten klart hemma mot Zurich och hade ett sylvasst PP. Frölunda vann skotten med 64-28 och skotten på mål vann man med 39-16. Så om man inte ska titta på målen så körde Frölunda över Zurich och enda anledningen till att man inte vann under ordinarie tid var dåligt fokus både framåt och bakåt, man ska inte behöva släppa in fyra mål när man bara släpper till 16 skott bakåt och samma framåt. Oskärpa i avslutningslägena gjorde att man "bara" lyckades göra fyra mål, man borde kunnat göra fel. Det gäller även för Frölunda att spela bättre i fem-mot-fem. Frölunda har efter denna match spelat två matcher mot Klagenfurt där man kommit igång mer och mer. Senaste bortamatchen var riktigt bra.

Eftersom det inte finns så mycket statistik och liknande att gå efter såhär tidigt på säsongen väljer jag istället att fokusera mer på den mentala biten och försöka läsa av vad som kan gynna vilket lag. Till matchen ikväll tror jag den mentala biten spelar in väldigt mycket, att Zurich känner lite press att man mer eller mindre måste vinna för att kunna vinna gruppen och man måste absolut ta poäng för att inte behöva vara allt för oroliga för att missa slutspelet. Med dessa små saker som ligger och pyr i Zurichspelarnas huvuden så tror jag det är en fördel till Frölunda. Frölunda kan samtidigt spela ut 100% ikväll och det tror jag kommer räcka till seger, trots det vågar jag som sagt inte spela Frölunda rak då jag tror kryssrisken är rätt hög i denna match pga alla faktorer.

Match: Zurich-Frölunda
Spel: Frölunda +0
Odds: @1.78
Insats: Flat
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.45

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip