Fullspäckat när UFC firar sitt 300:e stora kort!

Glöm PFL, Bellator, Cage Warriors och ”influencer boxing” den här helgen – natten mot söndag handlar allt i kampsportsvärlden om UFC 300, ännu en milstolpe för MMA:s största organisation som firas med en fullspäckad kväll med inte mindre än tre titelmatcher.

Det är ju smått otroligt att UFC har vuxit från att vara en starkt ifrågasatt organisation som pushade en ny och extrem form av kampsport till ett företag som är ett av världens mest dyrbara och välkända sportvarumärken på blott 30 år.

Regler fick ändras och tävlingsformatet likaså (tänk att en gång i tiden fanns det varken viktklasser eller tidsbegränsning på ronderna) men när MMA väl hade bäddat ned sig i den amerikanska sport och TV-branschen tog allting fart, och stjärnor som Conor McGregor och Ronda Rousey föddes.

Kortet i Las Vegas natten mot söndag svensk tid ska vara ett värdigt firande för de som satte sporten på kartan – och de som ska föra det framåt den närmaste tiden.

Två är ”riktiga” bälten – Alex Perreira och Jamahal Hill gör upp om lätttungviktstiteln och Zhang Weili möter Yan Xiaonan i en halmviktstitelmatch – mycket står på spel och dessutom gör Justin Gaethje och Max Holloway upp om ”Baddest Motherfucker”-bältet.

Det sistnämnda må vara en påhittad titel men matchen lär ju bli allt annat än tråkig, och samma sak gäller för nästan varenda match som är med på kortet. Det känns som varje fajt kan avslutas av vem som helst, när som helst – exakt som det ska vara.

Ingen titelmatch går tiden ut

Just för att det är UFC 300 och tre titelmatcher och för att hitta lite spänning bland oddssättarna kör vi en speciell trippel som speltips.

Det finns en stor risk att ingen av titelmatcherna kommer att gå hela fem ronder – lätt-tungviktarna Perreira och Hill har för mycket kraft och talang i det stående och Gaethje och Holloway lär inte ta ett steg tillbaka heller – man blir inte ”BMF” om man backar i buren. Holloway är gammal i gejmet och har sett det mesta men Gaethjes hjärta och ett underskattat spel på marken ger honom fördelen här. På tal om ”ground game” är Zhang Weili duktig på submissions och allmänt mycket bättre på grappling-delen av sporten än Xiaonan.

Därmed blir spelet en blandning av vinnare och metod – vi tar Pereira (KO/TKO/Disqualification), Gaethje (KO/TKO/Disqualification) och Weili (submission) till hela 22.36 i odds hos Coolbet
This is the stats tab
This is the post tip