En masstart avslutar damernas skidskytte-VM i Östersund.
Distansen är 12.5 km och består av 4 skjutstationer. Naturligtvis annorlunda mot individuell start. Vilken blir taktiken? Fullt ös från början av de som är starkast på skidorna?, eller kan de som har skyttet som bästa egenskap ta rygg i spåret och spara krafter? En bom i första skyttet behöver inte vara en katastrof, då det brukar gå bra att gå ikapp klungan med 1 straffrunda.

Men det är många åkstarka tjejer som vill ha tempo på det här. Herrmann, Kuzmina, Makarainen, Kuzmina, Roeiseland-Olsbu är alla mycket starka på skidorna. Alla är dock något osäkrare på vallen än de bästa skyttarna. Dahlmeier, Wierer, Vitozzi, Hauser är väl de skyttar som känns starkast. Därtill har vi några till som är ganska jämnbra. Däribland Fialkova och vår egen Hanna Öberg.

Vi har varje dag under VM skrivit en väderprognos. Under söndagen är den mkt intressant. Det förespråkas ganska mycket snö under söndagen. Med ökad nederbörd(0,5-0,6 mm/h) runt klockan 13 då damerna ska köra. Dessutom spås det mycket vind (6 mm med upp mot 13mm i byarna)
Det kan innebära att det blir lite lugnare körning på första varvet, då det kan vara en nackdel att ligga först att bruta vind och spåra i snö. En fördel för tex Dahlmeier som kan ligga i rygg. Tror att de duktiga skyttarna har en fördel på vallen också, att de hanterar vinden bäst. Men en duktig skytt kan snabbt hamna först i spåret och få tungt att spåra de också. Men vi tror ändå att vädret är en liten fördel för de duktiga skyttarna.
Håll koll på väderförändringar!

Toppen i världscupen över den här distansen ser ut så här:
1 Fialkova 127 p
2 Öberg 117 p
3 Kuzmina 108 p
4 Wierer 105 p
5 Hinz 104 p
6 Brorson 103 p
7 Tandrevold 102 p
8 Kryuko 100p
9 Preuss 96p
10 Roeiseland 93p

Dagens sunda
Tror distans, 4 skjutningar och förväntat väder talar för Dahlmeier. Tycker även åkningen blir bättre och bättre. Ett getingbo har vi självklart. Men vi tror på Dahlmeier! Lirar både vinnare och pallen.
Spel: Dahlmeier på pallen Odds: 2,37 Bolag: bet365 Insats: 4/4u

Dagens chans
Spel: Vinnare Dahlmeier Odds: 6,00 Bolag: Unibet & LeoVegas Insats: 1/4u

Dagens svenskspel
Vi tyckte att Hanna Öberg såg lite seg ut igår och skyttet stämde inte under press. Har gjort ett fantastiskt mästerskap, men kanske att formen är på väg ner lite. Fialkova däremot gjorde en bra stafettsträcka och har visat att hon trivs med masstart (leder masstartscupen) Vi lirar Fialkova H2H till 2,10
Spel: P Fialkova vinna H2H mot H Öberg Odds:2,10 Bolag: Unibet & LeoVegas Insats: 2u

Dagens hålltider och åkare att hålla koll på
Starttid: 13.15
TV: Svt1, Eurosport
Favoriter: Kuzmina (1), Herman (2) Öberg (3) Vittozzi (6), Dahlmeier (7), Wierer (9), Roeiseland-Olsbu (10), Makarainen (11), P Fialkova (12)
Svenskar: Öberg (3), Brorson (18), Persson(28).

This is the stats tab
This is the post tip