Världsfyran ställs mot världstrean i Roland Garros sista match i herrsingel i tennis. Den åtråvärda pokalen står på spel. Alexander Zverev är på jakt efter sin första Grand Slam titel medan Carlos Alcaraz, som är favorit hos spelbolagen, redan har två slampokaler. Här är mitt speltips i finalen.

Säsongen har varit fenomenal för Zverev, som har vunnit i United Cup och Rom redan. Han är uppe i 12 raka segrar, så formen går inte att klaga på. I Paris har det varit några lättare avancemang inledningsvis mot Nadal och Goffin, innan det blev lite grus i maskineriet mot Griekspoor och Rune. Både De Minaur och Ruud har därefter besegrats utan större krångel.

Ännu mer har Alcaraz imponerat. Fram tills den stentuffa semifinalen har det bara varit lätta segrar. Endast ett set har tappats på vägen. Mot Sinner i semin blev det som väntat en hårdare kamp. Men Alcaraz visade prov på både mental och fysisk styrka då han vände ett 1-2 underläge i set till en seger. Välförtjänt! Med det självförtroendet och formen är han ostoppbar.

Tredje Grand Slam för Alcaraz!

Zverev har 7-4 i inbördesmöte mot Alcaraz. Sist vann dock spanjoren med stora tal i ATP Masters i Indian Wells, med 6-3, 6-1. När självaste titel står på spel kan vi räkna med en 100 % Alcaraz. Då kan det bli en ny storseger mot tysken.

Mina pengar läggs på att Alcaraz täcker handikapp linan på -4,5 games i matchen, till 1.97 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip