Världstrean Carlos Alcaraz, favoriten till att vinna Roland Garros till lite mer än dubbla pengar i odds, har ett tufft möte i semifinalen då han ställs mot tourens mest formstarke spelare i form av Jannik Sinner. En motståndare som han har slagit fem gånger men också förlorat fyra möten mot. Här är mitt speltips i gigantmötet.

Egentligen har Alcaraz endast gjort ett mindre bra set, som kom mot Jesper De Jong. Annars har spanjoren slagit Jeff Wolf, Sebastian Korda, Felix Auger-Aliassime och Stefanos Tsitsipas i raka set. Det har inte alltid sett enkelt ut. Men när det väl har gällt så har han lyckats hitta ett set att navigera sig fram till en game- och setvinst.

Likaså har Sinner också endast tappat ett set i turneringen. I mötet mot hemmaspelaren Corentin Moutet, som han därefter krossade stort. Inte ens formstarke Grigor Dimitrov kunde rubba italienaren, som har 33 segrar och endast 2 förluster under hela säsongen. Vilket facit! Ändå är han en liten underdog i matchen.

En lång tillställning!

Båda spelarna har spenderat 12 timmar ute på banorna i sina fem respektive bataljer. När de tidigare har mött varandra har de flesta möten varit långa och avgjorts i skiljeset. Något som också mycket väl kan bli fallet även denna gång, med tanke på att båda spelarna är i toppslag.

Mitt spel blir därför att matchen slutar över 38,5 games, till 1.90 i odds, hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip