För första gången på ATP-touren ställs Carlos Alcaraz mot Ugo Humbert, i åttondelsfinalen i Wimbledon. Den regerande mästaren har imponerat och även stått för en fin vändning, medan utmanaren har vässat formen allteftersom. Ändå råder en klar klasskillnad mellan spelarna - något som bör visas i resultatet. Här är mitt speltips i bataljen.

Inledningsvis hade inte världstrean några bekymmer att ta sig förbi Mark Lajal och Aleksandar Vukic, i raka set. Dock stötte Alcaraz på patrull mot Francis Tiafoe. Som väntat. I avgörande stunden visade sig spanjoren vara stark och knöt säcken i det avgörande set på ett perfekt sätt. Alcaraz kan härmed bara växa in i turneringen och spela ännu bättre.

Någon vidare säsong har det inte varit för Humbert - inte heller på gräs. En av anledningar är skador, som han nu verkar vara kvitt. För i London har spelet sätt bättre ut. Dock har fransmannen fått kriga sig förbi Alexander Shevchenko i en femsetare, innan Botic Van De Zandschulp och Brandon Nakashima besegrades lite lättare. Fast det har krävts en del tiebreaks längst vägen.

Alcaraz flera nummer större!

Segern över Tiafoe har stärkt Alcaraz, som har höjt sitt spel. Humbert kommer att få slita hårt, speciellt då han fortfarande är ojämn i sina insatser. Då kan detta mycket väl rinna iväg till en större förlust.

Mina pengar läggs på att Alcaraz täcker handikapp linan på -5,5 games i matchen, till 1.74 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip