Spelbolag erbjuder helt jämna odds i det som förutspås bli ett helt öppet möte mellan Casper Ruud och Alexander Zverev. Två spelare som är i fin form och som har gjort strålande prestationer i Roland Garros. Själv tar jag dock en tydlig ställning kring vem som tar sig till finalen. Här är mitt speltips i semin.

Norske Ruud kan ha gynnats av extra vila, i och med att världsettan Novak Djokovic skadade sitt högra knä och avstod kvartsfinalen. Det kan också bryta matchtempot, även om han är rutinerad. Ruud stortrivs på grus, men har fått slita i ett par längre dueller mot Taylor Fritz, Tomas Martin Etcheverry och Alejandro Davidovich Fokina. Starkt att gå segrandes ur samtliga dessa kamper.

Även Zverev har haft ett par enklare och några tuffare dueller. Ikonen Rafael Nadal besegrades utan krångel, likaså David Goffin. Däremot behövdes fem set mot både Holger Rune och Tallon Griekspoor. Mest imponerande insats kom ändå i kvarten då formstarke Alex De Minaur besegrades i tre raka set. Där visade Zverev enorm mental styrka, speciellt i andra setet.

Vem tar sig till finalen?

Båda spelarna är på jakt efter sin första Grand Slam pokal. Zverev, med sina 23 ATP titlar är ändå snäppet vassare än Ruud, med sina 12 stycken. Rutinen av stormöten väger helt klart till tyskens fördel - vilket är anledningen till att jag ändå ser honom som favoriten.

Mina pengar läggs på att Zverev vinner matchen, till 1.91 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip