För sjunde gången på ATP-touren ställs världsfemman Daniil Medvedev mot värdstrean Carlos Alcaraz, denna gång i Wimbledon. Alcaraz har 4 - 2 i in bördesmöten, där en av segrarna kom i år i Indian Well. Spelarna möttes förra säsongen i denna Grand Slam, där Alcaraz vann i tre raka set. En längre typ av batalj bör det bli denna gång. Här är mitt speltips i semifinalen.

Det råder ingen tvekan om att Medvedev har steppat upp, vad gäller hans tennis på gräs. Försvaret är så mycket bättre, vilket har lett till att Kovacevic, Muller, Struff, Dimitrov och Jannik Sinner har slagits ut. Det blev en lång femsetsmatch mot världsettan, där Medvedev spelade lysande i alla utom ett set. Ryssen har det som krävs för att bjuda upp på kamp.

Efter en perfekt start mot Lajal och Vukic fick Alcaraz grus i maskineriet mot Tiafoe. En bättre insats krävdes från Alcaraz, vilket också blev fallet mot Humbert och Paul. Men ändå tappade han ett set vardera mot båda motståndarna. Så formen är verkligen långt ifrån toppen hos den regerande mästaren, som kommer att få ett ännu svårare test i semin.

En lång tillställning!

Då Medvedev har visat sig kapabel till att utmana även de bästa på det gröna underlaget kan detta bli ännu en längre batalj för Alcaraz. Spelbolag har givetvis spanjoren som en given favorit till att ta sig till finalen - men jag tvivlar i så fall på någon parkpromenad.

Mina pengar läggs på att matchen slutar över 37,5 games, till 1.72 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip